O coloană de zeci de mașini cu oameni care așteaptă să fie vaccinați anti-COVID s-a format în Piața Constituției, acolo unde autoritățile au lansat primul centru drive-thru din București. Cei care vor să se vaccineze o pot face cu vaccinul Pfizer, fără a mai fi nevoie de o programare în prealabil, ci doar doar de buletin.

Cum se desfășoara vaccinare în acest centru drive-thru

Persoanele care vin cu mașina la acest tip de centru mobil de vaccinare o pot face fără să se dea jos din autoturism. Persoana în cauză va deschide geamul larg pentru a permite ca un cadru medical să poată să-i inoculeze serul anti-COVID-19. Această măsură de a administra vaccinul este una rapidă, fără a necesita programare la fel ca la centrele de vaccinare. Centrul din Bucureşti s-a deschis joi, la ora 8.00 şi va funcţiona zilnic până la ora 20.00, transmite G4Media.

Măsurile care s-au luat pentru asigurarea vaccinării în Piaţa Constituţiei, potrivit site-ului CNCAV, sunt:

  • Agenţii de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post-vaccinare;
  • La punctul de triaj medical se aplică procedurile şi instrucţiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă la completarea acestuia, după caz, şi validează criteriile medicale pentru vaccinare;
  • Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spaţiului special amenajat după caz;
  • După vaccinare, agenţii de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post-vaccinare;
  • Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic şi asistenţi) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală pe perioada de supraveghere;
  • În perioada de supraveghere, se emite adeverinţa de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză;
  • În funcţie de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare, se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului;
  • După începerea administrării dozei de rapel la persoanele vaccinate iniţial, se mai pot primi suplimentar persoane pentru vaccinarea cu doza I, în limita capacităţii de vaccinare a centrului, notează Agerpres.

„Ne dorim ca acest tip de vaccinare să fie abordat la nivel național. Este ideal pentru persoanele care au un program aglomerat și care nu au timp să se programeze pentru a se vaccin. Deci este utila pentru aceste persoane. Aceste centre drive-thru sunt foarte utile (...)

Sunt patru fluxuri de vaccinare. Îi invităm pe toți cei care vor să se vaccineze, există suficient de multe doze, rapelul poate fi efectuat în acest centru sau în alt centru care poate administra Pfizer ”, a declarat secretarul de stat în ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Secretarul de stat a amintit și de faptul că platforma informatică de imunizare anti-COVID a fost optimizată, fiind posibilă schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului.

Potrivit Comitetului Naţional pentru imunizarea anti-COVID, 53.533 de persoane au fost vaccinate miercuri cu prima doză, iar 30.257 de persoane şi cu cea de-a doua. De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 5.081.449 de doze unui număr de 3.201.106 de persoane, dintre care 1.320.763 au primit o doză şi 1.880.343 şi pe cea de-a doua.

În ţară, primul centru de tip drive-thru a fost deschis, pe 24 aprilie, la Deva, unde au fost vaccinate 3.239 de persoane. Ulterior, pe 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru similar, la Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane, iar pe 28 aprilie - la Arad, mai scrie Agerpres.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri