Practic eliberaţi de pandemia de COVID-19, chinezii au luat cu asalt destinaţiile turistice cu ocazia celor cinci zile de concediu de 1 Mai care au provocat o mare aglomeraţie pe mijloacele de transport.

La Badaling, una din secţiunile Marelui Zid chinezesc cel mai apropiat de Beijing, vizitatorii avansau lent în grupuri, urcând sau coborând de-a lungul celui mai prestigios vestigiu al Chinei imperiale, potrivit Agerpres.

Unii turişti au avut nevoie dimineaţa de peste trei ore pentru a parcurge cei 60 de km de autostradă care despart situl de centrul capitalei Beijing.

În speranţa limitării contactelor între persoane, autorităţile au restrâns la 75% numărul turiştilor autorizaţi, prelungind în schimb orarul de vizitare, însă doritorii au fost nevoiţi să-şi rezerve biletele în mod anticipat.

Reîntoarcerea la normal în China, unde primele cazuri d COVID-19 au apărut la sfârşitul anului 2019, contrastează cu escaladarea epidemică din unele ţări, mai ales în ţara vecină, India.

Deşi purtarea măştii rămâne obligatorie pentru vizitarea Marelui Zid, chinezii par decişi să profite de aceste zile de concediu, iar transportatorii să revină la zilele bune de dinainte de 1 Mai 2019.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri