Moderna a anunţat că vaccinul său împotriva COVID-19 este 96% eficient la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, conform rezultatelor iniţiale ale studiilor clinice.

Dintre cei 3.235 de participanţi la aceste studii din Statele Unite, două treimi au primit vaccinul, iar o treime au primit un placebo, scrie Agerpres.

Studiul "a arătat o rată de eficacitate de 96% a vaccinului la participanţii (...) care au primit cel puţin o doză", a afirmat Moderna cu ocazia publicării rezultatelor sale trimestriale.

"Analizele au inclus 12 cazuri (de COVID-19) din a 14-a zi după prima doză", a precizat compania. Pentru aceste rezultate intermediare, participanţii au fost urmăriţi în medie 35 de zile după administrarea celei de-a doua doze.

Vaccinul "a fost, în general, bine tolerat, fără a fi identificate până acum probleme serioase de siguranţă", a mai spus compania. Cele mai frecvente efecte secundare au fost durerea la locul injectării, cefalee, oboseală, durerile musculare şi frisoane - similare cu cele observate la adulţi.

Moderna a declarat că "se va afla în discuţii cu autorităţile de reglementare cu privire la o posibilă modificare" a autorizării vaccinului său, pentru moment administrat persoanelor cu vârsta de 18 ani şi peste în ţările în care este autorizat.

Vaccinarea adolescenţilor reprezintă următorul pas în campaniile de vaccinare, necesar în opinia experţilor pentru a stopa epidemia.

Moderna a început, de asemenea, în martie studii privind vaccinul său anti-COVID19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri