Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', Viorel Jinga, a declarat că, în aproximativ două ore şi jumătate de la debutul maratonului vaccinării anti-COVID din Bucureşti, au fost imunizate aproximativ 1.500 de persoane - 1.200 la centrul de la Sala Palatului şi 300 la cel de la Biblioteca Naţională.

"După ce a bătut gongul de trei ori la ora 16,00, moment emoţionant pentru toată lumea, pentru că acest gong nu a mai bătut de multă vreme pentru a începe un spectacol, nu a început un spectacol, deşi era coadă afară ca la un spectacol bun, a început maratonul vaccinării în Bucureşti. Din datele preliminare pe care le avem, (...) s-au numărat rapid dozele - 1.200 de doze la Sala Palatului şi 300 la Biblioteca Naţională", a precizat Jinga.

El a adăugat că la centrul de la Biblioteca Naţională, unde sunt doar 10 cabinete de vaccinare anti-COVID, este coadă foarte mare, de aceea directorul STB a aprobat o linie specială de transport.

"Am spus de mai multe ori în cursul zilei de astăzi că invit, foarte mult, la Sala Palatului. (...) E bine să vină la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete şi este mult mai rapidă şi mai facilă vaccinarea şi nu se stă foarte mult la coadă. (...) Sperăm să fie o acţiune reuşită până la final", a afirmat rectorul UMF, la centrul de vaccinare organizat la Sala Palatului.

Viorel Jinga a amintit că evenimentul beneficiază de sprijinul Colegiului Medicilor din Bucureşti, al Ordinului Asistentelor din Bucureşti, al Primăriei Generale a Capitalei, prin ASSMB, şi al Direcţiei de Sănătate Publică.

Maratonul vaccinării din Bucureşti se desfăşoară în perioada 7 - 10 mai.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri