Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov organizează un maraton al vaccinării anti-COVID, de vineri, 14 mai, până duminică, 16 mai, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea.

Organizatorii îşi propun vaccinarea a 800 de persoane pe zi pe durata maratonului.

De la începutul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID şi până în prezent, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea au fost alocate 40.482 de doze de ser - 37.823 Pfizer BioNTech şi 17.790 Moderna. Un număr de 22.692 de persoane au primit până în prezent prima doză de vaccin şi 17.790 au efectuat şi rapelul, conform Agerpres.ro.

Maratonul se adresează şi grupurilor defavorizate - persoane cu dizabilităţi sau care sunt greu deplasabile, fiind semnat un protocol de colaborare între Primăria oraşului şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, echipe mobile efectuând acţiuni de vaccinare împotriva COVID-19 pe toată raza judeţului Ilfov. Beneficiarii sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, nedeplasabile şi personalul din cele 28 de centre de îngrijire pentru vârstnici din judeţ arondate de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov. Până în prezent, s-au efectuat 127 de deplasări ale echipei mobile de vaccinare, dintre care 45 la domiciliu. Au fost efectuate 3.500 de vaccinări în centre rezidenţiale.

"Acest maraton al vaccinării este un gest de normalitate, de solidaritate şi, mai ales, de responsabilitate, în contextul sanitar şi social în care ne aflăm cu toţii. Evenimentul din acest weekend, iniţiat de Consiliului Judeţean Ilfov, nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Primăriei Buftea şi Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea şi al Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov", a declarat Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri