Alexandru Rafila, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România, a afirmat miercuri că deschiderea unor centre de vaccinare drive-through la intrarea în oraşe "face pasul" către accesul la vaccinare a persoanelor din mediul rural, relatează Agerpres.

"Cred că ceea ce se întâmplă astăzi, aici, în această parcare a unui centru comercial, este un bun exemplu din mai multe puncte de vedere. (...) El face pasul de care avem nevoie în momentul de faţă, (...) pasul către mediul rural, multe dintre localităţile suburbane Bucureştiului sau altor oraşe mari unde există astfel de centre au în felul acesta acces la vaccinuri şi bineînţeles la vaccinare", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă, desfăşurată în parcarea Metro Berceni, cu prilejul deschiderii primului centru de vaccinare drive-through din Sectorul 4.

El a arătat că organizarea ulterioară pentru mediul rural trebuie să fie "foarte rapidă, însă trebuie să ţină seama de accesibilitate".

"Noi trebuie să convingem oamenii de utilitatea vaccinării. Ce se întâmplă acum - faptul că a scăzut transmiterea - nu trebuie să descurajeze pe nimeni să se vaccineze, pentru că ceea ce ne dorim este ca odată ridicate restricţiile să nu mai revină. Ori singura soluţie pentru ca aceste restricţii să nu mai revină, să nu ne mai schimbe din nou viaţa, este să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare şi într-un timp cât mai scurt dacă se poate. (...) Trebuie să mergem spre zona rurală şi centrele de la marginea Bucureştiului sunt foarte utile în acest demers", a arătat Rafila.

Prefectul Municipiului Bucureşti, Alin Stoica, a arătat că centrele drive-through vor deservi şi localităţile adiacente din Ilfov.

"Chiar dacă Bucureştiul este fruntaş în campania de vaccinare, deschiderea de astfel de centre în zona de intrare a Bucureştiului - avem Metro Militari, avem aici Metro Metalurgiei, mâine se deschide Cora Pantelimon - aceste centre vor deservi şi localităţile adiacente din Ilfov şi sperăm să ridicăm şi acolo procentul de vaccinare", a spus Stoica.

El a anunţat că joi va fi atins pragul de 1.100.000 de bucureşteni vaccinaţi cu cel puţin o doză.

"Raportul, cumva, este 60/40, adică 600.000 - 700.000 sunt vaccinaţi cu o două doze, restul doar cu o doză. Va trebui să accelerăm un pic rata de atragere a celor care până acum erau nehotărâţi, în aşa fel încât să avem din ce în ce mai mulţi oameni care se vaccinează cu prima doză. (...) Opera continuă seria de evenimente şi pe 22 preconizează să facă un eveniment în aer liber pentru persoane vaccinate şi testate, de asemenea, pe 31 mai suntem în discuţii pentru un meci de fotbal tip Liga legendelor, cu fostele glorii ale fotbalului românesc - sperăm să atragă cât mai mulţi dintre ei - pe stadionul Dinamo. La fel, accesul va fi permis persoanelor vaccinate şi testate. Aceste două evenimente sunt deja în curs de discuţie", a mai spus prefectul.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a arătat că vaccinarea este "singura cale prin care putem să revenim la normalitate".

"Avem centre deschise la Palatul Copiilor, la City Mall, pe Şoseaua Olteniţei, avem centre deschise la Grand Arena, pe Bulevardul Metalurgiei, avem aici un centru de vaccinare. (...) Vreau să fac un apel către toţi membrii comunităţii noastre, către toţi ceilalţi 200.000 de oameni care încă nu au venit să se vaccineze, pentru că până azi s-au vaccinat 140.000 de oameni aici, în Sectorul 4. De asemenea, îi invităm pe toţi cei care se găsesc în vecinătatea comunităţii noastre şi mă raportez aici la tot judeţul Ilfov, la ceea ce înseamnă Popeşti Leordeni, comuna Berceni, Vidra şi toate localităţile învecinate cu Sectorul 4. Îi aşteptăm cu dragă inimă aici, îi aşteptăm să fie şi ei parte a acestei lupte pe care o ducem cu această pandemie", a spus Băluţă.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, începând de miercuri, 6.000 de persoane se pot imuniza împotriva COVID-19, în fiecare lună, direct din maşină, în parcarea de la Metro Berceni, prin deschiderea în Sectorul 4 a unui nou centru de vaccinare. Persoanele se pot vaccina la liber, fără programare, direct din maşină, cu serul produs de Pfizer-BionTech, în primul centru de tip drive-through, deschis în parcarea de la Metro Berceni.

Alte 3.000 de persoane se vor putea imuniza, lunar, cu vaccinul Johnson&Johnson, în singurul centru din Capitală dedicat administrării acestui ser, deschis tot în Sectorul 4, la parterul clădirii City Office (zona Eroii Revoluţiei).

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri