Relația angajator- angajat este unul dintre subiectele ”fierbinți” din segmentul resurselor umane. Drepturile și responsabilitățile pe care unii sau ceilalți le au duc fie la o colaborare pe termen lung, fie la demisii înainte de vreme. În plus, dacă adăugăm și starea de sănătate a angajaților la aceasta, ecuația se complică. În prezent, majoritatea angajatorilor se preocupă de starea de bine a angajaților, oferindu-le diferite beneficii precum abonamente la săli de sport, bilete la cinema sau abonamente medicale. Ce se întâmplă, însă, când un abonament medical nu acoperă necesitățile salariaților, iar cererile de concediu se înmulțesc?

Una dintre aceste situații este ilustrată prin existența pacienților cu boli inflamatorii intestinale, majoritatea tineri, prin urmare, oameni apți de muncă și doriți de marile companii.

”La serviciu, pacientul este, de fapt, un salariat, iar condițiile medicale nu sunt exprimate, dacă acestea nu sunt vizibile. Iar bolile autoimune, cum sunt cele inflamatorii intestinale, nu se lasă descoperite din prima. În acest fel, angajații ajung să vorbească cu șefii lor abia în momentul în care nu mai sunt stăpâni pe situație”, a declarat Raluca Pârvu, Business Manager BPI Group, într-un interviu wall-street.ro.

Pârvu a mai precizat că un aspect definitoriu în acest sens este și tipul de muncă efectuat, deoarece bolile devin mult mai dificil de controlat dacă discutăm despre lucrul pe un șantier.

”Boala Chron și colita ulcerativă sunt unele dintre cele mai cunoscute boli inflamatorii intestinale. Acestea sunt afecțiuni cronice, cu care un pacient diagnosticat se confruntă toată viața. Principalele manifestări sunt date de tulburări gastro-intestinale, pierderi în greutate, anemie sau oboseală, iar, din păcate, tinerii sunt cei mai predispuși unor astfel de diagnostice”, a explicat și Isabella Grosu, Președinte ASPIIR (Asociația Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România).

Pentru mai multe informații despre bolile inflamatorii intestinale, dar și despre cum ne-am putea proteja la locul de muncă, urmărește videoul de mai jos:

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri