Premierul Florin Cîţu le-a atras atenţia prefecţilor că judeţele din sud şi cele din nord-est trebuie să facă "mai mult" în privinţa vacinării anti-COVID, având în vedere că rata de imunizare este mai scăzută în aceste zone, şi a insistat pe deschiderea cât mai multor centre în aeroporturi şi în punctele de frontieră cu ser Johnson&Johnson pentru românii care intră sau pleacă din ţară.

"Am atras atenţia asupra faptului că sunt diferenţe prea mari între judeţe când vorbim de rata de vaccinare. Judeţele din sudul României şi cele din nord-est trebuie să facă mai mult. Am insistat să deschidem cât mai multe centre de vaccinare în aeroporturi şi în punctele de frontieră, mai ales centre cu vaccin Johnson&Johnson, pentru românii care intră sau pleacă din ţară şi optează să se vaccineze cu o doză", a scris Cîţu, pe Facebook, după videoconferinţa cu prefecţii.

Prim-ministrul a anunţat, totodată, că autorităţile vor veni cu mai multe soluţii pentru vaccinarea anti-COVID, mai ales pentru mediul rural.

"Valeriu Gheorghiţă a propus mai multe variante: maratoane ale vaccinării în mediul rural, să se unească mai multe comune unde nu sunt centre de vaccinare deschise, pentru a face un maraton. Venim cu un nou concept: 'Oraşul vaccinează satul'. Concret, echipe mobile de la oraş care vor merge în mediul rural pentru a vaccina, dar este nevoie de sprijinul liderilor locali aici. La fel, trebuie o implicare mai mare a medicilor de familie. Sunt judeţe în care nu este suficient personal pentru a vaccina. Pentru comunităţile mici, persoanele care au credibilitate în comunitatea locală trebuie să susţină cât mai mult campania de vaccinare, pentru a convinge cetăţenii să se vaccineze. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a învinge pandemia", a transmis Florin Cîţu.

În videoconferinţă, premierul a subliniat că în România vaccinul este şi va rămâne gratuit şi disponibil tuturor oamenilor. " Nu există nicio discuţie în Guvernul României pentru a schimba lucrurile. Din contră, deja am făcut comenzi de vaccinuri pentru a continua campania de imunizare în toamnă şi anul viitor, având în vedere că nu ştim exact cum va evolua pandemia", a explicat Cîţu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri