Ediția a II-a a Maratonului Vaccinării București se va desfășura weekendul acesta. Sunt așteptați la Maraton atât cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării București, Ediția I, ce a avut loc în perioada 7 – 10 mai și care trebuie să facă rapelul, cât și cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.

Una dintre noutățile aduse de această ediție a Maratonului Vaccinării București o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.

Maratonul Vaccinării București, Ediția a II-a va începe vineri, 28 mai, la ora 16:00 și se va încheia luni, 31 mai, ora 8:00.

În cele două centre de vaccinare - Sala Palatului și Biblioteca Națională a României - vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului și 15 la Biblioteca Națională a României.

Ținând cont de experiența acumulată la ediția anterioară, vom încerca să eficientizăm și mai mult procesul de vaccinare. Astfel, am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Națională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constat-o la prima ediție a Maratonului Vaccinării – Ediția București. De asemenea, ca o noutate absolută, am decis să le oferim și celor care doresc imunizarea cu un vaccin într-o singură doză posibilitatea de a alege vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel.

prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București

Timp de trei zile, 24 de ore din 24, peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali și personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la această acțiune.

Este un gest de responsabilitate, de solidaritate și de grijă față de nevoia fiecărui om, printr-o implicare voluntară a întregului corp medical și academic, al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV)

Maratonul Vaccinării București, Ediția a II-a este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul București, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala Municipiului București, Societatea Studenților la Medicină București și Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) și al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI).

La prima etapă a Maratonului Vaccinării – Ediția București, desfășurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri