Contribuția ”uitată” a măștilor FFP2/KN95 în scăderea numărului de cazuri de Co-Vid-19. Promerco, unul dintre principalii importatori și exportatori de măști FFP2/KN95, a comercializat peste 15 milioane de măști KN95/FFP2 în România, de la începutul pandemiei. Vorbim în continuare despre avantajele măștilor FFP2/KN95, cu reprezentanții Promerco, cei care au adus pentru prima dată măști FFP2/KN95 în România.

Pentru a șaptea zi consecutivă, numărul de cazuri pozitive de CoVid-19 se situează sub pragul psihologic de 1.000 de cazuri și se apropie de 500 de cazuri/zi, cifră neatinsă din luna iulie 2020.

Este oare vaccinul singurul factor care a condus la această îmbunătățire radicală a evoluției Pandemiei? În majoritatea statelor europene și în România, mai puțin de 25% din populația adultă se bucură în prezent de efectul a cel puțin o doză de vaccin, dar noile cazuri au scăzut de peste 5 ori în ultimele 2 luni, astfel că, în mod cert, nu doar vaccinul a condus la această evoluție.

În continuare, vorbim despre un factor deseori ”uitat” al scăderii numărului de cazuri și anume măștile albe, cu 5 straturi, denumite FFP2 sau KN95, ce asigură un standard deosebit de protecție și confort.

  1. De ce să alegem o mască FFP/KN95?

Măștile FFP2/KN95 (FFP2 în varianta certificată în UE, iar KN95 denumirea de origine chineză), cu 5 straturi de protecție și un grad sporit de filtrare a particulelor din exterior (de peste 95% și în majoritatea cazurilor de peste 98%) reprezintă poate cea mai puternică măsură de protecție individuală în fața Sars-Cov-2.

Aceste măști FFP2/KN95 asigură o etanșeitate perfectă, un confort sporit și totodată asigură un grad de filtrare extrem de ridicat al particulelor din exterior, mai ales în spațiile aglomerate, unde măștile cu 3 straturi își dovedesc uneori limitele.

Am observat că odată ce o persoană se obișnuiește cu această mască, devine practic un ”accesoriu” de neînlocuit cu o mască cu 3 straturi, datorită caracteristicilor sale superioare de confort și protecție.” – a declarat Ahmad Toumar, directorul general al Promerco, principalul importator și distribuitor de măști FFP2/KN95 în România, încă de la începutul Pandemiei.

Măștile FFP2/KN95 sunt recomandate mai ales în spații închise, aglomerate, precum gări, aeroporturi, mijloace de transport în comun, locurile unde purtarea unei măști de protecție este în continuare obligatorie. Prin urmare, mai ales deoarece masca de protecție nu mai este obligatorie a fi purtată în toate locurile publice, ci doar în spațiile închise sau aglomerate, este cu atât mai recomandat ca în aceste locuri să utilizăm o mască FFP2/KN95, ce asigură o protecție efectivă în aceste spații aglomerate.

  1. Cât costă o mască FFP2/KN95?

Dacă la începutul Pandemiei, în martie anul trecut, prețul unei măști FFP2/KN95 depășea uneori și 10 RON/bucată, fiind mai degrabă un accesoriu de protecție de lux, cu un preț uneori prohibitiv, în prezent importurile masive ale unor jucători precum Promerco au condus la scăderea vertiginoasă a prețurilor.

În prezent, o mască FFP2/KN95 costă în general între 1 și 1,5-2 RON, în funcție de cantitate achiziționată și de producător. Spre deosebire însă de o mască cu 3 straturi, clasică, o mască FFP2/KN95 asigură o protecție cu totul sporită, dar și un grad mai îndelungat de utilizare, ce poate ajunge și la peste 12 ore de purtare, fără niciun fel de pierderi de material ori alte inconveniente la nivelul confortului individual.

”Importul unor cantități semnificative de către noi și alți jucători din piață au condus astăzi la posibilitatea achiziționării unei măști FFP2/KN95 la un preț deosebit de competitiv, ce face ca astăzi purtarea măștilor FFP2/KN95 să fie larg accesibilă clienților noștri.

Încă de la începutul pandemiei, am urmărit să aducem în țară echipamente de protecție la prețuri cât mai competitive, pentru ca pe piața din România să fie disponibile măști FFP2/KN95 de aceeași calitate cu cele din Germania, Austria, Cehia sau Slovacia, țări în care s-a și reglementat obligația de a purta măști FFP2/KN95. De altfel, Promerco nu este doar un importator de referință al măștilor FFP2/KN95, ci a și furnizat cantități importante unor distribuitori importanți de măști FFP2/KN95 din aceste state” – ne-a mai declarat Ahmad Toumar, directorul general al Promerco.

Dacă nu ați încercat, vă sugerăm să testați cu încredere o mască FFP2/KN95, ideală pentru siguranța voastră și a celor din jur.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri