Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat că inflamaţiile cardiace observate într-un număr mic şi în principal la bărbaţi tineri inoculaţi cu vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 sunt probabil legate de vaccinarea acestor persoane, informează Reuters, citată de Agerpres.

Reprezentanţii grupului Pfizer au spus că nu au observat o rată mai ridicată a acestei afecţiuni, denumită miocardită, decât incidenţa obişnuită estimată în rândul populaţiei generale.

În Israel, au fost raportate 275 de cazuri de miocardită între decembrie 2020 şi mai 2021 în rândul celor peste 5 milioane de persoane vaccinate, a precizat Ministerul Sănătăţii, odată cu dezvăluirea rezultatelor unui studiu pe care l-a comandat pentru a investiga această chestiune. Majoritatea pacienţilor care au suferit inflamaţii cardiace au petrecut cel mult patru zile în spital, iar 95% dintre cazuri au fost catalogate ca fiind uşoare, potrivit acestui studiului, care a fost realizat, potrivit ministerului menţionat, de trei echipe de experţi.

Reacțiile au loc mai ales după administrarea celei de-a doua doze

Autorii cercetării au ajuns la concluzia că ''există o legătură probabilă între administarea celei de-a doua doze de vaccin (Pfizer, n.r.) şi apariţia miocarditei în rândul bărbaţilor cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani'', se precizează în comunicat. Potrivit studiului, o astfel de legătură a fost observată mai mult în rândul bărbaţilor cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani în comparaţie cu alte grupe de vârstă.

Pfizer a afirmat într-un comunicat că a luat la cunoştinţă de observaţiile făcute în Israel asupra miocarditei, precizând însă că nu a fost stabilită nicio legătură cauzală cu vaccinul său.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri