Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV a precizat care este situația copiilor cu vârste între 12-15 ani care s-au imunizat în România, în ultimele 24 de ore.

La nivelul Uniunii Europene, România este prima țară care a demarat campania de vaccinare și pentru grupa de vârstă 12-15 ani. În celelalte țări membre va demara activitatea de vaccinare și pentru această grupă de vârstă, însă fiecare țară are propria strategie privind persoanele eligibile pentru vaccinare", a spus Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Oficialul transmite că în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat 1.903 persoane cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Cele mai multe persoane, din această categorie de vârstă au fost vaccinate în:

  • București ( 494)
  • Cluj (178 )
  • Ilfov (140 de persoane).

Vaccinarea copiilor în România

Copiii cu vârsta de 12 ani şi peste se pot vaccina începând cu dara de 2 iunie împotriva COVID-19. Platforma de programare a fost optimizată şi permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste prin contul părinţilor. Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă.

Pentru vaccinarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal.

Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi peste este Comirnaty produs de BioNTech Pfizer. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri