România va dona dozele achizițioante și livrate de compania AstraZeneca către Ucraina și Serbia, a anunțat Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă. Ajutorul umanitar pentru Ucraina constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar pentru Republica Serbia în acordarea a 50.400 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Redăm mai jos comunicatul integral al Ministerului Sănătății

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 16 iunie 2021, Hotărârea Guvernului privind acordarea unor ajutoare umanitare din rezerva Ministerului Sănătății, cu titlu gratuit, pentru Ucraina și Republica Serbia, precum și acordarea unor servicii medicale, în conformitate cu prevederile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Prin acest act normativ se aprobă acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, respectiv pentru Republica Serbia în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar pentru Ucraina constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar pentru Republica Serbia în acordarea a 50.400 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) - structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, iar DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

Totodată, a fost aprobată acordarea unor servicii medicale necesare pentru administrarea unui număr de 30 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Johnson&Johnson, pentru Ambasada Republicii Argentina din București în vederea vaccinării a 30 de sportivi din echipa de rugby a Argentinei”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri