Aeroportul din Shenzhen, oraş în sudul Chinei, a anulat sute de zboruri şi a dispus intensificarea verificărilor, după ce angajata unui restaurant de pe aeroport a prezentat rezultate pozitive la testul pentru varianta Delta a coronavirusului.

Pentru a intra în aeroport, este necesar de prezentat un test negativ efectuat de cel puţin 48 de ore, a declarat Shenzhen Airport Group, într-un comunicat pe contul său oficial de pe reţeaua socială WeChat. Aceste restricţii au intrat în vigoare de la ora locala 13:00 (05:00 GMT).

O ospătăriţă în vârstă de 21 de ani de pe Aeroportul Internaţional Shenzhen Baoan s-a dovedit a fi contaminată cu variantă Delta, au declarat autorităţile sanitare ale oraşului. Ea a prezentat rezultate pozitive în urma unui test de rutină efectuat angajaţilor aeroportului, notează Agerpres.

La Shenzhen, un oraş situat pe continent şi în vecinătatea Hong Kong, îşi au sediul mari companii tehnologice precum Huawei şi Tencent.

China a raportat 30 de cazuri noi de coronavirus, dintre care şase în provincia Guangdong (sud), unde se află situat Shenzhen.

400 de zboruri anulate

Aproape 400 de zboruri au fost anulate, potrivit site-ului VariFlight. Zeci de zboruri programate pentru sâmbătă au fost, de asemenea, anulate.

Costul biletelor va fi rambursat integral călătorilor, potrivit autorităţilor aeroportuare chineze.

Milioane de locuitori din Shenzhen au fost testaţi în ultimele săptămâni, după detectarea unui mic focar în port în această lună.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri