Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că în cazul în care populaţia eligibilă se vaccinează nu ar trebui să existe un val patru al pandemiei de COVID, subliniind că, prin măsurile dispuse, Guvernul a dus vaccinul cam peste tot în ţară.

"Populaţia eligibilă, dacă se vaccinează, nu ar trebui să mai vorbim de valul patru şi ştiu că se discută foarte mult în spaţiul public în acest moment despre valul patru. Repet: nu avem niciun motiv să avem un val patru în România puternic. S-ar putea să avem un val patru, pentru că gripa vine în fiecare an, aşa s-ar putea să avem şi aici, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ, cu efecte semnificative, pentru că avem vaccin în România şi dacă ne vaccinăm, nu avem acest val patru", a afirmat Florin Cîţu la Palatul Victoria, în cadrul unei şedinţe pe tema beneficiilor vaccinării copiilor.

El a adus în atenţie riscul răspândirii rapide a variantei Delta, varianta indiană a virusului SARS-CoV-2, pornind de la anunţul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe acest subiect.

"Deci, ăsta este un risc pe care-l ştim cu toţii, este deocamdată cea mai agresivă şi cele mai vulnerabile sunt persoanele nevaccinate, acolo este vulnerabilitatea, şi, bineînţeles, comunităţile unde rata de vaccinare este mică. Deci, dacă ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, ar trebui să nu avem un val patru cu probleme, soluţia este simplă din punctul meu de vedere ", a declarat Cîţu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri