Un zâmbet frumos poate deschide multe uși, iar acest lucru l-a înțeles cel mai bine medicul specialist în chirurgie dento-alveolară și implantologie Corrado Cazacu, cel care are grijă zi de zi ca pacienții care îi trec pragul să plece încântați și mulțumiți. Cu peste 6.000 de implanturi inserate și peste 1.000 de reabilitări totale ale danturii cu ajutorul implanturilor dentare, Dr. Cazacu este responsabil pentru zâmbetul a mii de pacienți.

Domnule Doctor, de ce apelează tot mai mulți români la implanturi dentare?

În zilele noastre, pierderea dinților nu mai este o problemă atât de serioasă întrucât ei pot fi lesne înlocuiți cu rădăcini artificiale, care poartă denumirea de implanturi dentare.

Ce se întâmplă cu pacienții care nu mai au deloc dinți?

Pacienții pot beneficia acum de dantură fixă în doar 24 de ore. Acest lucru presupune reabilitarea unei arcade întregi cu ajutorul implanturilor dentare. În momentul intervenției, inserăm șase implanturi la maxilar și patru implanturi la mandibulă, iar la 24 de ore fixăm o lucrare pe aceaste implanturi. Pacienții nu obțin doar un zâmbet frumos, ci și reabilitarea masticației care este importantă pentru sănătatea generală a organismului.

Ce pacienți au nevoie de o intervenție atât de complexă?

Această procedură este indicată în primul rând pacienților care poartă proteze dentare, dar și cei cu boala parodontală agresivă care nu-și mai pot folosi dinții la masticație. De procedură pot beneficia și pacienții care au procese carioase agresive sau lucrări dentare vechi care afectau întreaga dantură și nu-și mai pot reabilita dinții.

Unde vă pot găsi pacienții?

Din fericire, am înțeles faptul că nu toată lumea poate ajunge la București, însă mulți pot beneficia de o intervenție chirurgicală efectuată ca la carte. Pot fi găsit la Clinicile Unident din Buzău, Galați, Tulcea sau Brașov, la Dentaclinic în Râmnicul Vâlcea, la Stepdental în Constanța și la mai ales la DentOP în București,.

De ce “mai ales” la DentOP București?

Pe lângă întreaga gamă de servicii stomatologice, aceasta este o clinică dedicată intervențiilor de implantologie dentară și este locul în care coordonez echipa medicală. Clinica DentOP are un bloc operator de ultimă generație, computer tomograf performant care permite pacienților să realizeze radiografiile în incinta clinicii și rezervă post operatorie, asemeni clinicilor de top din Statele Unite ale Americii.

Clinica a fost gândită să aibă o infrastructură modernă astfel încât să servească mai ales pacienților care au nevoie de inserarea implanturilor sau de reabilitarea totală a danturii cu ajutorul implanturilor dentare.

Cum se traduce termenul de “infrastructură modernă” în nevoile pacientul?

Infrastructura de ultimă generație în implantologie dentară înseamnă în primul rând siguranță pentru pacient. În timp ce se realizează inserarea implanturilor dentare, pacientul este adormit cu ajutorul tehnicii sedare-conștientă, este monitorizat de către medicul anestezist în permanență, astfel încât și cele mai complicate cazuri (pacienți care au diabet sau probleme cardiace) pot fi tratați în condiții de maximă siguranță.

Sunteți totodată și Presedinte al Asociatiei Stomatologilor Specializati În Chirurgie Orala si Implantologie de la noi din țară. Unde vă pot găsi medicii tineri care vor să învețe meserie de la dumneavoastră?

Organizăm periodic împreună cu echipa din Asociația Stomatologilor Specializați în Chirurgie Orală și Implantologie cursuri de reabilitare cu dantură fixă în 24 de ore pe implanturi dentare. Următorul astfel de curs va fi pe 2-3 iulie la Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri