Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a solicitat vineri europenilor să se vaccineze împotriva COVID-19, în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului, transmite DPA.

''Suntem îngrijoraţi în legătură cu varianta Delta. Vedem că noua variantă Delta este mult mai transmisibilă decât celelalte şi că ratele de infectare cresc şi ştim că ele vor creşte'', a afirmat şefa executivului comunitar vineri, în timpul unei vizite în Lituania.

Ea a adăugat că ''vestea bună'' este aceea că vaccinurile anti-COVID-19 existente sunt eficiente împotriva variantei mai contagioase Delta.

''Gravitatea infectării poate fi redusă prin vaccinare şi măsuri de igienă. Eu pot doar să cer fiecărei persoane care nu a folosit ocazia de a se vaccina să o facă'', a accentuat şefa Comisiei Europene.

Varianta Delta a coronavirusului a fost semnalată prima dată în India şi se răspândeşte rapid în numeroase ţări, fiind mai contagioasă decât celelalte variante cunoscute.

Jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 în Olanda sunt cu varianta Delta

Circa jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 confirmate în Olanda sunt cu varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, a estimat vineri institutul pentru sănătate publică olandez RIVM, care a avertizat asupra riscului unui nou val epidemic în toamnă, relatează agenţia EFE.

Acelaşi institut estimase anterior că procentul de 50% al infectărilor cu varianta Delta urma să fie atins la jumătatea lunii iulie.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 creşte de asemenea în Olanda, ţară ce numără circa 17 milioane de locuitori, fiind vineri de 960, faţă de cele 845 confirmate joi. Dar deocamdată nu se înregistrează o creştere a spitalizărilor.

Avansul rapid al variantei Delta a coronavirusului, detectată prima dată în India, este observat şi în alte ţări europene. După ce această variantă a devenit predominantă în Marea Britanie şi în regiunea capitalei portugheze Lisabona, ea este responsabilă acum pentru mai mult de jumătate din noile cazuri de COVID-19 în Germania, pentru circa o treime din acestea în Franţa şi circa 22% în Italia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri