Președintele României Klaus Iohannis a declarat că încă nu este cazul pentru impunerea unor noi măsuri restrictive din cauza variantei Delta, dar a subliniat vaccinarea este facilă și că este soluția de prevenire a revenirii pandemiei.

Președintele a fost întrebat dacă se impun restricții în România după creșterea numărului de cazuri cu varianta Delta, așa cum au făcut alte state europene.

"Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an și jumătate de pandemie. Repet: ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei stau în vaccinare. La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul e disponibil fără programare, fără birocrație. Recomand fiecărui român să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital", a mai Iohannis, într-o declarație de presă susținută înaintea participării la Summitului I3M.

Sursa video: Administrația Prezidențială / YouTube

Între timp, autoritățile au anunțat joi că starea de alertă a fost prelungită pentru încă o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iulie 2021, prin Hotărârea numărul 44 din 7 iulie. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a enumerat restricțiile care au fost relaxate.

Printre noile măsuri se numără:

  • la activitățile instituțiilor publice, care desfășoară activități culturale în aer liber, pot participa 1.000 de persoane (pe scaune),
  • la locurile de joacă pentru copii, însoțitorii nu mai trebuie să prezinte adeverința de vaccinare,
  • este eliminată limita de șase persoane la o masă, atât în interior, cât și în exterior,
  • creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire și control a răspândiri COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
  • la nunți, botezuri, mese festive suprafața pentru fiecare persoană se reduce de la 4 la 2 metri pătrați.

Măsurile de relaxare vin într-un context în care autoritățile sanitare discută despre pericolul unui iminent val 4 al pandemiei de COVID-19.

Sursa foto: Captura video - Administrația Prezidențială / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri