Varianta Delta a coronavirusului este mult mai transmisibilă comparativ cu celelalte variante, aceasta fiind ca un „COVID pe steroizi”, după cum a transmis un expert în sănătate din SUA care a lucrat la Casa Albă.

„Ar trebui să ne gândim la varianta Delta ca la versiunea 2020 a COVID-19, doar că pe steroizi”, a declarat pentru CNN Andy Slavitt, fost consilier senior al echipei care gestiona situația pandemică, la nivelul Casei Albe, alături de președintelui Joe Biden.

Varianta Delta, care a fost identificată pentru prima dată în India și este acum dominantă în SUA, este mult mai ușor de deprins și de transmis decât versiunile identificate anterior ale coronavirusului.

Citește și: VIDEO: Iohannis despre infectările cu varianta Delta

Slavitt a estimat că este aproximativ „de două ori mai contagioasă” decât variantele anterioare ale virusului. Totodată, este considerată cu aproximativ 40-60% mai transmisibilă decât Alpha, varianta identificată pentru prima dată în Marea Britanie la sfârșitul anului 2020. Alpha, la rândul său, se estimează a fi cu aproximativ 50% mai ușor de răspândit decât virusul original, identificat pentru prima dată în Wuhan, în 2019.

Din fericire, spre deosebire de 2020, avem de fapt un instrument care oprește varianta Delta: se numește vaccin.

Andy Slavitt

Studiile recente arată că infectarea cu varianta Delta este în continuare posibilă, chiar și pentru persoanele vaccinate, însă cel mai important este că vaccinurile opresc formele severe și evită cazurile în care un pacient infectat poate ajunge la spital. Totodată, vaccinul este și cel care oprește și valul de decese care ar putea fi provocat în continuare de această variantă Delta.

„Chiar și utilizarea modestă a măștii combinată cu vaccinarea poate pune cu adevărat o frână chiar și variantei Delta”, a declarat recent pentru Business Insider Christopher Murray, directorul Institutului pentru Metrică și Evaluare a Sănătății.

Varianta Delta reprezintă acum mai mult de jumătate din cazurile COVID-19 din SUA, potrivit noilor statistici publicate săptămâna aceasta de Centrul pentru Control și Prevenția Bolilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri