Varianta Delta a coronavirusului a speriat guverne din întreaga lume, în contextul în care este mult mai transmisibilă comparativ cu celelalte variante. Specialiștii estimează că varianta Delta e cu aproximativ 40-60% mai transmisibilă decât Alpha, varianta identificată pentru prima dată în Marea Britanie la sfârșitul anului 2020. Prin urmare, un val patru al pandemiei este iminent și în România, iar multe din discuțiile aprinse din toamnă vor avea în vedere și restricțiile. Dacă numărul de îmbolnăviri va fi mai mare comparativ cu valurile trecute ale pandemiei și autoritățile vor fi nevoite să introducă noi restricții și în România, ar fi corect ca cei vaccinați să scape de restricții, iar cei care nu s-au imunizat să suporte doar ei restricțiile?

„Este dificil ca aceste restricții să fie aplicate în mod etapizat. E o variantă ușoară de ales să impui doar celor nevaccinați aceste restricții. Va fi dificil de impus măsuri dure doar pentru cei nevaccinați. Plus că acest tip de politică va scinda și mai multe taberele. Avem deja oameni divizați. Odată ce separi aceste două ape, va fi un conflict și mai mare.

Mare parte din cei care nu vor să se vaccineze, nu vor să înțeleagă că e nevoie de un efort colectiv pentru a stopa pandemia.”, a declarat dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgență București, în cadrul unei emisiuni, la Digi24.

Campania de vaccinare din România, între succes și eșec

Dr. Radu Țincu a făcut câteva comentarii în cadrul emisiunii și cu privire la campanie de vaccinare din România, care, începând cu finalul lunii mai a început să încetinească tot mai mult pe măsură ce interesul românilor pentru imunizare a scăzut progresiv.

„În prima parte a campaniei, nici nu cred că era nevoie de o campanie de vaccinare atât de intensă. Erau oameni care în mod natural voiau să se vaccineze. O campanie puternică ar fi trebuit să fie realizată acum pentru a-i convinge pe cei care sunt indeciși.

Ce nu cred că a mers bine a fost campania de informare pentru că nu a adus la vaccinare oamenii indeciși.

Au fost două lucruri care nu s-au făcut. Primul, că Guvernul a mizat pe o campanie de informare emoțională. Însă mulți din acești oameni nu aveau probleme emoționale, ci mai curând aveau nevoie de informări științifice, dincolo de beneficiile sociale, individuale. Aveau nevoie să știe efectiv dacă pot face vaccinul sau nu. Și al doilea ar fi că această campanie de vaccinare trebuia transferată către autoritățile locale, către primării”, a mai spus medicul.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri