Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat estimează ca rata de infectare cu noul coronavirus să crească şi în România şi a subliniat că dacă ar exista o acoperire vaccinală suficientă, nu vor exista pacienţi cu forme severe, făcând comparație cu Marea Britanie.

"Nu putem avea o dată exactă la care valul patru va apărea sau va atinge apogeul, dar, luându-ne după ceea ce s-a întâmplat în celelalte ţări, estimăm că vom avea o creştere a ratei de infectare şi la noi în ţară. De exemplu, în Marea Britanie, avem aproximativ 45.000 de noi infectări pe zi", a spus Mihăilă la Parlament, după ce a participat la şedinţa coaliţiei.

Aceasta a subliniat importanţa unei acoperiri vaccinale suficiente, pentru a putea reduce din intensitatea acestui al patrulea val. Tot prin comparație cu Marea Britanie, Mihăilă a precizat că România ar putea avea 4.000 de cazuri, dar doar în jur de patru decese, scrie Agerpres.

”În acest moment, dacă ne uităm după ce s-a întâmplat în Marea Britanie, unde rata de vaccinare este una crescută, numărul internărilor în spital şi rata de mortalitate este mult redusă. Dacă luăm, prin exemplu, o comparaţie cu o zi din martie 2021, în România, când a fost apogeul valului trei şi am avut 6.000 de cazuri noi într-o zi şi 120 de decese, dacă am avea aceeaşi rată de vaccinare ca în Marea Britanie, ne-am putea aştepta la 4.000 de cazuri noi pe zi şi patru decese. Dacă avem o acoperire vaccinală suficientă, chiar dacă avem foarte multe cazuri de infectare nouă, aceşti pacienţi nu vor fi cu forme severe şi nu vor muri de infecţie. (...) Referirea pe care am făcut-o la Marea Britanie este vaccinarea a 80% din populaţia adultă. Este doar o comparaţie", a explicat ministrul Sănătăţii.

O acoperire suficientă înseamnă acea rată de vaccinare care ne permite să avem foarte puţine infecţii şi foarte puţine decese.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

Ioana Mihăilă a participat la şedinţa coaliţiei cu scopul de a discuta posibile măsuri de reacţie în faţa riscului privind apariţia valului patru al pandemiei, cum ar fi susținerea financiară a unităților sanitare. Mihăilă a mai precizat că propunerile vor fi discutate la şedinţa coaliţiei de săptămâna viitoare.

De asemenea, una dintre soluțiile propuse merge către administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

"În momentul acesta aşteptăm recomandările Societăţii Europene ECDC referitoare la administrarea celei de-a treia doze, dar ce ştim cu siguranţă este că vaccinarea cu doză completă, două doze de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca sau o doză de Johnson&Johnson, asigură protecţie împotriva cazurilor severe şi împotriva riscului de mortalitate. Şi AstraZeneca”, a adăugat ministrul.

Sursa foto: Ioana Mihăilă/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri