Cel mai recent raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că, în săptămâna 12 - 18 iulie, 44,2% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Ilfov şi Constanţa. În plus, 64% din totalul deceselor au fost înregistrate în Iaşi, Bucureşti, Prahova, Argeş şi Braşov.

În timp ce situația în România este stabilă, controlul epidemiei este îngreunat la nivel internațional din cauza răspândirii rapide a variantei Delta, dar și din cauza instalării mai multor măsuri de relaxare. Conform datelor din platforma de prognoză europeană, la sfârșitul lunii iulie 2021 se estimează că în România se vor înregistra, în medie, între 20 și 200 de cazuri noi confirmate pe zi.

Tulpina Delta în România

În prezent, în țara noastră, există 23 de focare cu noua tulpină, potrivit declarațiilor lui Valeriu Gheorghiță.

În plus, cel mai recent raport al Institutului Național de Sănătate Publică arată că aceste focare sunt distribuite în șapte județe, printre care și municipiul București. Argeș, Dolj și Ilfov sunt județele în care se regăsesc cele mai multe astfel de focare.

Până la data de 18 iulie 2021 au fost confirmate 101 cazuri cu varianta Delta, după cum urmează:

  • 54% (55 cazuri) se află în 23 focare, dintre care 17 familiale (27 cazuri) și șase de colectivitate (28 cazuri), din șapte județe:
    • Argeș (4),
    • Bacău (1),
    • Brașov(1),
    • Dolj (4),
    • Ilfov (4),
    • Iași (3),
    • Teleorman(1)
    • mun.București(5).

Dintre cazurile din focare, pentru cinci a fost menționat istoric de călătorie în India(3), Finlanda (1), Turcia (1).

Cu toate acestea, potrivit INSP, în acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național.

Sursa Foto: Raport INSP

O acoperire vaccinală ridicată este importantă pentru a permite desfășurarea în condiții de siguranță a activităților în urma ridicării restricțiilor. Până în prezent acoperirea vaccinală nu depășește 40% la nicio grupă de vârsta. În ceea ce privește grupele de vârstă cu risc de dezvoltare a unor forme mai severe de boală (peste 60 de ani), în medie 1 din 3 persoane eligibile a ales să se vaccineze.

”Valul patru al pandemiei va fi mult agresiv decât cele precedente. Ritmul scăzut al vaccinărilor, dar și măsurile de relaxare vor duce la o creștere rapidă a numărului de cazuri”, a declarat Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Nu în ultimul rând, în țară mai funcționează 667 de centre, iar 410 centre au programul redus. Un număr de 176 centre au activitatea suspendată temporar, precum și 362 de fluxuri din centrele încă active. În teren sunt peste 1.190 de echipe mobile, care au reușit să vaccineze circa 261.000 de persoane. În plus, sunt 2.606 cabinete de familie în care se realizează vaccinări, fiind deja imunizate aproximativ 258.000 de persoane.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri