Liderii coaliției au discutat o serie de variante care ar putea încuraja vaccinarea. Potrivit informațiilor obșinute în exclusivitate de Digi24, printre propunerile formulate se numără tombole și loterii, precum și vouchere de vacanță, scrie Digi24.ro.

Ministrul Sănătății a prezentat coaliției o serie de propuneri care ar putea încuraja vaccinarea. Potrivit informațiilor Digi24, printre acestea se numără acordarea de tichete de masă pentru pensionari, precum cele care se acordă donatorilor de sânge. În prezent acestea sunt în valoare de 140 de lei. Familiile tinere, dar și cele cu copii ar putea beneficia de vouchere de vacanță dacă ambii părinți sunt vaccinați.

O altă propunere vizează organizarea unor tombole cu premii constând în utilaje agricole, automobile, sau trotinete electrice. Acestea ar urma să fie adaptate publicului țintă vizat, respectiv celor din mediul rural și celor din mediul urban. Se iau în calcul parteneriate cu firme private pentru optimizarea costurilor. Nu în ultimul rând, se discută și despre loterii cu premii în bani la care ar putea participa toate persoanele majore vaccinate astfel încât să nu se creeze disciminări față de cei care s-au imunizat deja.

Pe lângă stimulente sunt puse în discuție și o serie de constrângeri. Potrivit informațiilor Digi24.ro persoanele nevaccinate ar putea avea accesul restricționat în spații publice închise pentru participarea la activități neesențiale. O altă măsură deja discutată în spațiul public este obligativitatea testării periodice a personalului medical nevaccinat, pe banii lor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri