După lansarea platformei de telemedicină Clinica Virtuală, Rețeaua de sănătate Regina Maria inaugurează un hub medical dedicat consultațiilor online. Această decizie vine în contextul creșterii cu 32% a numărului de programări pentru consultații la distanță, în ultimul an. Hubul medical este situat în incinta Iulius Mall din Timișoara și oferă un spațiu modern pentru 75 de medici care acordă consultații medicale online pacienților din întreaga țară.

”Reglementarea telemedicinei este cea mai importantă schimbare adusă de pandemie pentru pacienții români. Am decis să lansăm acest hub medical în Timișoara, pentru ca medicii care acordă consultații online să beneficieze de tot confortul necesar pentru un act medical similar celui din clinică”, afirmă Fady Chreih, CEO al Rețelei Regina Maria.

În Clinica Virtuală s-au înregistrat aproape 337.000 de programări, creșterea fiind de 32% în iunie 2021 comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Clinica a fost lansată cu doar 100 de medici, dar în mai puțin de o lună, numărul lor a crescut la 500 și s-a menținut constant pe parcursul ultimului an. Prin intermediul acestei platforme de telemedicină, pacienții au acces la 40 de specialități medicale.

Avansul înregistrat de consultațiile online este generat de mai mulți factori, printre care:

  • accesibilitatea serviciilor medicale online și ușurința în utilizare,
  • crearea cadrului legislativ pentru serviciile de telemedicină,
  • lansarea unor produse dedicate românilor care locuiesc în afara țării – precum abonamentul DOR, care include consultații în Clinica Virtuală.

În acest context, Regina Maria a decis să investească și într-un spațiu fizic dedicat, care să susțină și mai mult dezvoltarea telemedicinei.

Care sunt cele mai accesate specialități în telemedicină

Printre cele mai accesate specialități medicale online se numără medicina muncii, medicina generală, dermatologie, medicină internă, endocrinologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, psihologie.

Clinica Virtuală a fost lansată la finalul lunii martie 2020, în timpul stării de urgență, fiind dezvoltată în doar 10 zile și reprezentând cea mai complexă soluție de telemedicină de pe piață, care integrează toate sistemele medicale, operaționale și financiare. Rezultatele consultațiilor și recomandările de tratament sunt salvate în dosarul medical electronic al pacientului, iar întregul flux – de la programare până la plata consultației, se poate realiza 100% online.

Platforma de telemedicină rămâne o alternativă viabilă pentru pacienții care au nevoie de o consultație din confortul propriei locuințe, pentru interpretarea de analize și second opinion, precum și pentru efectuarea consultațiilor obligatorii de medicina muncii pentru abonații corporate. Totodată, serviciul este util și pentru cei aflați în carantină sau izolare, pentru cei nedeplasabili sau care se află în zone fără acces facil la servicii medicale, dar și pentru românii care sunt în vacanță sau locuiesc în afara țării. În plus, cu ajutorul Clinicii Virtuale, pacienții cu diverse boli cronice sau autoimune pot fi foarte ușor monitorizați de la distanță.

Modalitatea de programare în Clinica Virtuală este foarte simplă, oferindu-le pacienților avantajul de a-și alege singuri medicul și intervalul orar pentru consultație. Programările se pot realiza prin intermediul aplicației mobile „Contul meu”, pe site-ul reginamaria.ro, dar și offline, prin call center.

Consultația este confirmată printr-un e-mail cu o invitație de întâlnire pe aplicația Microsoft Teams, ce se poate descărca gratuit pe desktop sau pe telefon înaintea consultației.

Rețeaua de sănătate Regina Maria oferă o rețea națională de servicii integrate care acoperă toate nevoile medicale ale pacienților prin: 46 de policlinici proprii, cu peste 70 de specialități medicale, 10 campusuri medicale, 28 de laboratoare medicale și 8 spitale. În plus, 310 clinici partenere completează serviciile medicale oferite de Regina Maria.

În timpul pandemiei COVID-19, Regina Maria a implicat în testare 9 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de peste 4000 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 500.000 de teste la nivel național.

Sursa foto: REGINA MARIA - Rețeaua Privată de Sănătate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri