Vicepremierul Dan Barna a susținut o conferință de presă în care a explicat care este situația României în ceea ce privește vaccinarea și iminența venirii celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19. Guvernul ia în calcul în acest moment să discute din nou cu Biserica Ortodoxă Română, pentru a reactiva campania de vaccinare din țara noastră.

„Ne uităm în jur și vedem că valul patru devine o realitate cu fiecare zi care trece. E foarte clar că și în România cifrele vor crește, în contextul noii tulpini Delta. Mesajul e unul foarte clar: nu există o altă armă în afară de vaccinarea. Trebuie să ne vaccinăm, dacă nu facem asta, oricât de mult ne putem dori să ne continuăm viața așa cum trebuie, nu se va întâmpla până nu ne vom vaccina.

Vom propune noi măsuri pentru a crește rata de vaccinare în rural și în urbanul mic. Desigur, avem niște orașe în care cei mai mulți oameni s-au vaccinat, dar nu stăm bine cu vaccinarea în unele zone (...) Vom avea discuții cu Biserica Ortodoxă Română, am încredere și în Partriarh și în ceilalți înalți părinți că vom putea transmite mai departe importanța vaccinării”, a declarat Dan Barna.

Posibile restricții pentru persoanele nevaccinate

Valul 4 devine o certitudine, spune acesta, motiv pentru care ar putea fi introduse măsuri pentru cei nevaccinați. Vicepremierul a spus vineri că la nivelul Guvernului există discuții care prevăd includerea unui set de restricții pentru persoanele nevaccinate, asemănătoare cu cele impuse de alte state europene ( de tipul condiționarării intrărilor în restaurante, centre comerciale sau alte locuri publice de vaccinare).

„Sunt măsuri care sunt implementate deja. În spatiile publice, persoanele nevaccinate vor avea un acces limitat sau deloc. Ca sa nu fim nevoiți să implementăm astfel de măsuri, mergeți să vă vaccinați.

Sunt exemple de măsuri de stimulare a vaccinării. Faptul ca am avut cifre bune, trebuie sa le păstram așa. Orice măsuri, de fapt toate măsurile despre care se vorbește în Europa, au legătură cu persoanele nevaccinate, nu sunt pentru cele vaccinate”, a mai precizat Dan Barna.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri