Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic, listată la Bursa din Suedia – NASDAQ Stockholm, a prezentat raportul interimar pentru trimestrul doi și pentru prima jumătate a anului 2021. La nivel internațional, după primele șase luni ale anului, compania a înregistrat o creștere de 52,2% comparativ cu perioada similară din anul trecut, ajungând la venituri totale de 666,1 milioane de euro. Medicover este prezentă în România prin rețeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover și Pelican și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

„Al doilea trimestru a fost aglomerat și unul dintre cele mai dificile din perspectiva sănătății publice. Asistăm acum la o reducere a numărului de cazuri Covid în toate piețele, dar evoluția infectărilor cu tulpina Delta din Europa este un motiv de îngrijorare”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

La nivel internațional, Divizia de Servicii Medicale a raportat în prima jumătate a anului o creștere a veniturilor de 40,4%, până la 342,5 milioane de euro. Numărul de abonați a ajuns la 1,4 milioane la finalul trimestrului doi, după un plus de 9,7% față de anul trecut.

Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat venituri mai mari cu 67,2% în prima jumătate a anului, atingând valoarea de 323,4 milioane de euro. În ultimele trei luni au fost efectuate 32,5 milioane de teste de laborator în țările în care compania este prezentă, cu 58,3% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 1,1 milioane au fost teste Covid-19, echivalentul a 3,4% din total.

Veniturile cumulate ale rețelei de clinici și spitale Medicover din România și ale laboratoarelor și centrelor de recoltare Synevo România au crescut în primele șase luni cu 56,8% față de perioada similară a anului trecut, până la 85,5 milioane de euro. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 12,8%.

„Intrăm în cea de-a doua jumătate a anului cu rezultate financiare solide și un apetit ridicat pentru creștere și consolidarea amprentei la nivel național. Am demarat investiția de 20 milioane de euro într-un nou spital în București într-un moment în care societatea românească are mare nevoie de serviciile medicale de calitate. Vom continua să investim cu focus pe resursa umană valoroasă, medici și asistente, tehnologie şi inovație medicală, direcții care produc un impact la scară largă”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

„Evoluția veniturilor Synevo din prima jumătate a anului a avut la bază extinderea rețelei, investițiile în echipamente și revenirea cererii de servicii de diagnostic medical. Am reușit să acoperim toate județele țării și am inaugurat un laborator”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România.

Medicover România și Synevo România fac parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995. Compania oferă o gamă completă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro și peste 32.000 de angajați.

Sursa foto: Medicover

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri