Guvernul a adoptat hotărârea cu noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 august, dar și restricții pentru nevaccinați.

Măsurile au fost anunțate de către Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă, acesta punctând că măsurile sunt aplicate doar în cazul localităților cu o rată de incidență mai mică de 2 cazuri la 1.000 de locuitori:

  • Creșterea numărului de participanți la evenimentele culturale și artistice până la 75.000 în spațiile deschise din localitățile unde incidența este mai mică sau egală cu 2/1000. Participanții trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau să fie testați
  • Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri - 150 în spații închise, 200 în spații deschise în localitățile unde incidența este mai mică sau egală cu 2/1000. Participanții trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau să fie testați. Creșterea până la 400 în spațiile închise unde incidența este egală sau sub 2/1000 cu condiția să fie vaccinați, testați sau trecuți prin boală.
  • În localitățile în care incidența este între 2 și 3 la mie la nunți sau botezuri pot participa 300 de persoane, în spații deschise.
  • Competiții sportive cu până la 75% din capacitate
  • Activități recreative în aer liber - cel mult 50 de persoane
  • Creșterea numărului de participanți la 300, în spații deschise, la workshopuri și cursuri
  • Creșterea numărului de participanți la mitinguri până la 500 de persoane, dacă incidența este egală mai mică de 2/1000.
  • Permiterea activităților în baruri, cluburi, săli de jocuri și discoteci până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul 05.00 - 02.00 dimineața, în județele unde incidența este egală sau sub 2 la mie, dacă toate persoanele sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. ”Acolo nu intră decât persoane vaccinate”, a punctat Arafat.

”Organizatorul trebuie să înțeleagă foarte clar că va fi amendat. Dacă undeva unde trebuie să intre doar vaccinați nu se controlează, orice persoană cu simțul civic poate să pună mâna pe telefon și să anunțe, lucrul acesta îl recomand. Dacă sunt găsite persoane nevaccinate în aceste locații, ele pot fi amendate”, precizează Raed Arafat.

Redăm mai jos Hotărârea CNSU în integralitate:

Citeste si:
Arafat, despre certificatul de vaccinare: Unde și când va fi...
Raed Arafat, despre...

Evenimente private: nunți, botezuri sau mese festive

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) va fi permisă începând cu data de 1 august 2021, cu participarea a maximum 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5:00-02:00. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) va fi permisă începând cu data de 1 august 2021, cu participarea a maximum 200 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 150 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5:00-02:00. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Se propune organizarea de evenimente private (nunți, botezuri), să fie permisă cu un număr de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în ele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5:00-02:00 și dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARSCoV-2.

Se propune organizarea de evenimente private (nunți, botezuri), să fie permisă, cu un număr de maximum 400 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în ele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5:00-02:00, și dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Citeste si:
COVID-19 | MedLife își va testa săptămânal toți angajații
COVID-19 | MedLife își va...

Activități sportive sau recreative

Începând cu data de 1 august 2021, se propune desfășurarea activităților recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și cu participarea a cel mult 50 de persoane care nu locuiesc împreună, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

Mitinguri sau demonstrații în aer liber

Începând cu data de 1 august 2021, se propune organizarea de mitinguri şi demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și cu un număr de maximum 500 de persoane dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

Când și cum mergem la discotecă

Se propune, începând cu data de 1 august 2021, desfăşurarea activităţii din baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri, până la 70% din capacitatea maximă a spaţiilor închise în intervalul orar 5:00-02:00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi până la capacitatea maximă dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Citeste si:
COVID 17 septembrie | Bucureștiul și alte 4 județe au trecut de...
Coronavirus 17 septembrie |...

Sursa foto: Agerpres Foto

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri