Premierul Florin Cîţu a declarat că este de acord cu unele dintre măsurile prezentate de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, privind accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID, cu altele însă nu şi aşteaptă discuţiile cu specialiştii.

El a subliniat că se pronunţă pentru menţinerea deschisă a economiei.

"Este foarte bine că se încearcă să se vină cu propuneri care să ajute. Eu sper că merg în direcţia ajutării campaniei de vaccinare, cu unele dintre ele sunt de acord, cu altele nu sunt de acord. Aşteptăm discuţii cu specialişti. Am avut o discuţie astăzi cu doamna ministru a Sănătăţii referitor la aceste măsuri. Cred că vom merge pe principiul pe care am mers şi până acum şi vedeţi şi în aceste hotărâri ale CNSU, cred că este clar că vrem în continuare să menţinem economia deschisă, să nu creăm aceste probleme", a afirmat Cîţu, după şedinţa de Guvern, potrivit Agerpres.

Premierul Cîțu, de acord cu acordarea de premii la tombole și loterii

Potrivit acestuia, ar putea fi acceptate măsurile care prevăd acordarea de premii în cazul vaccinării anti-COVID. În opinia sa, nu ar fi restrictivă măsura obligativităţii testării personalului medical nevaccinat.

"În acelaşi timp, dacă există şi specialiştii ne spun că această campanie de vaccinare care salvează vieţi poate să fie ajutată de măsuri bonificatoare, care dau, nu ştiu, un premiu şi aşa mai departe, putem să ne uităm şi la aceste măsuri. Aştept să văd concret soluţiile.

Pe partea cealaltă, eu nu aş spune măsuri restrictive, dacă vorbim de personalul medical care trebuie testat dacă nu s-a vaccinat. Cred că este vorba de relaţia cu pacienţii şi acolo lucrurile sunt puţin mai sofisticate, dar vreau să văd întâi propunerile în detaliu şi apoi le vom aproba. După ce le aprobăm, le şi discutăm, le vom prezenta public", a adăugat Florin Cîţu.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a propus, în şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare, un set de măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID, cum ar fi acordarea unei recompense pentru cei care se imunizează, dar şi restrictive pentru cei nevaccinaţi - testarea obligatorie a personalului medico-sanitar şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale. Ea a precizat că aceste propuneri urmează să fie discutate cu premierul şi cu membrii Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri