Pentru prima dată în România, un bărbat din judeţul Alba a fost depistat cu COVID-19 cu ajutorul unui câine poliţist, special antrenat, în Aeroportul Internaţional din Sibiu. Pasagerul a ajuns de la Madrid, fiind vaccinat cu două doze de imunizare, a declarat directorul general al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), colonelul Daniel Chelcea.

"Pasagerul 1 a fost depistat de câinele antrenat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP acesta a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare probabilă a bolii, acesta urmând a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv avea cele două doze de vaccin făcute", a precizat Chelce, potrivit Agerpres.ro.

Pasagerul prezenta simptome ale bolii, fiind declarat pozitiv şi la testul PCR efectuat la Spitalul Judeţean, a confirmat directorul adjunct al DSP Sibiu, Adela Morar.

Aeroportul Internaţional din Sibiu este singurul din România unde echipe de câini special antrenaţi pot depista semne ale infecţiei cu SARS-CoV-2, la pasageri. Animalele au fost antrenate luni de zile folosindu-se mostre de transpiraţie de la pacienţi cu COVID-19, au precizat autorităţile locale.

Instructorii asigură că aceşti câini nu au cum să muşte vreun pasager şi nu reprezintă vreun pericol nici pentru persoanele alergice, deoarece animalele nu pot ajunge cu botul efectiv la om, ci îl pot doar mirosi printr-un perete de protecţie, prevăzut cu găuri.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri