În cel mai rău scenariu posibil, Institutului Național de Sănătate Publică INSP estimează că vom avea 4000 de pacienți internați în spitalele din România în perioadele de vârf pandemic, dar nu doar în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) ci în ansamblu, potrivit Ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă. Ea a arătat că ultima raportare a corectat o raportare anterioară, și că în acest moment INSP estimează că vârful valului patru ar putea fi la sfârșitul lunii septembrie.

În săptămâna trecută au existat mai multe discuții ale Ministerului Sănătății cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică și ai unităților sanitare din fiecare regiune. S-a discutat ce măsuri trebuie să se ia, pentru a fi pregătiți în cazul în care numărul de infectări crește. S-a cerut ca la fiecare unitate sanitară să fie numărul maxim de paturi disponibile, centralizat. Fiindcă varianta Delta afectează mai mult copiii, am solicitat Direcțiilor de Sănătate și unităților sanitare numărul maxim de paturi disponibile destinate îngrijirii copiilor. Până acum avem centralizate și disponibile 340 de paturi de terapie intensivă pentru adulți, conform raportării CNCCI, iar Direcțiile de Sănătate publică au raportat că pot pune la dispoziție 110 paturi de terapie intensivă pentru copii, și pot crește numărul acesta până la 1600. Copiii infectați cu COVID-19 pot fi tratați și în secțiile pentru adulți, potrivit Ioanei Mihăilă.

„Numărul de cazuri spitalizate în prezent, la țările unde s-a vaccinat o parte mare a populației este mult mai mic decât numărul de cazuri spitalizate în valul trei, chiar dacă rata infectărilor este similară acum cu cea din valul trei. Deci ne așteptăm și noi la un număr de internări mai mic, deși ar putea să ajungă totuși similar cu cel din valul al treilea, dar facem apel în continuare pentru populație să meargă să se vaccineze, pe lângă purtarea măștii la interior”, a declarat Ministrul Sănătății.

În acest moment nu se vorbește despre

Ioana Mihăilă a spus că în acest moment nu se discută despre vaccinarea obligatorie, dar se dorește conștientizarea oamenilor, care ar fi mai bine să aleagă varianta aceasta decât internarea în spital pe o Secție de Terapie Intensivă, a lor sau a celor cu care vin în contact. Decesele cauzate de tulpina Delta a fost doar în cazul persoanelor nevaccinate, a mai arătat ministrul, citând INSP.

În fiecare regiune există paturi pentru terapie intensivă copii, iar copiii pot fi transportați către un centru regional unde există resurse umane și materiale mai pregătite să îi trateze, potrivit ministrului.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri