Criza politică a afectat și Sănătatea, un domeniu vital în vremuri pandemice. Florin Cîțu a afirmat că nu știa că medicii din centrele de vaccinare nu și-au primit banii, însă Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, l-a contrazis într-o conferință de presă: Ministerul Sănătății nu mai are bani.

”Îmi pare rău că premierul introduce sănătatea în lupta politică și afirmă că nu înțelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiți. Premierul știa din aprilie că Sănătatea nu are banii pentru salarii, pentru proiecte sau programe, și nici pentru plata celor din centrele de vaccinare”, a declarat Mihăilă.

Ministrul a dezvăluit că aproximativ 75.000 de persoane lucrează, în prezent, în sistemul de sănătate, iar în ultimul an, a fost nevoie de suplimentarea personalului.

Mihăilă a specificat faptul că a solicitat circa 630 de milioane de lei pentru a ajunge la nivelul anului 2020, când nici măcar nu erau vaccinurile COVID.

”I-am explicat premierului că am ajuns la limita bugetului ministerului pentru proiectele din sănătate. Ministerul Sănătății nu mai are nici măcar credinte de angajament pentru noi contracte, în prezent. Singurul răspuns al premierului a fost că rezolvăm la rectificarea bugetară”, a completat Mihăilă.

Ministrul a precizat că a recurs la transferuri între programe în Sănătate, mai exact între vaccinarea copiilor, bolnavii HIV/SIDA și tratamentele urgente. De asemenea, a mutat banii din trimestrele 4 și 3 pentru primele două trimestre.

Suma solicitată de ministerul Sănătății la rectificare a fost în valoare de 5 miliarde de lei.

Nu în ultimul rând, ținând cont de scandalul politic actual, aceasta a precizat că demisia din minister va fi o decizie comună a partidului.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri