În România nu a fost, încă, autorizată vaccinarea cu a treia doză, însă autoritățile se pregătesc pentru această procedură. Potrivit informațiilor furnizate de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, persoanele vulnerabile vor fi primele vizate.

Administrarea unei a treia doză va presupune două proceduri:

  • o doză suplimentară, mai exact o schemă de vaccinare cu trei doze,
  • doză de rapel sau booster, administrată la cel puțin 6 luni de la efectuarea celei de-a două doze.

”Persoanele post transplant, persoanele oncologice, persoanele cu HIV sau persoanele care fac terapii vor avea indicație trei doze de vaccin, în cadrul primei scheme de vaccinare. Cât despre doza de rapel/ booster, efectuată la cel puțin 6 luni de la schema inițială de vaccinare, aceasta se adresează persoanelor vârstnice și cronice, după care vor urma celelalte categorii de persoane”, a declarat Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, acesta a precizat că încă sunt discuții la nivelul Agenției Europene a Medicamentului privind administrarea dozei în plus.

Însă, dacă procedurile se vor clarifica, la începutul lunii octombrie va debuta imunizarea cu a treia doză și în România.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri