Conform multiplelor studii realizate de cercetători ce și-au dedicat cariera înțelegând aspecte legate de degenerarea coloanei vertebrale, aceștia au ajuns la următoarea concluzie: hernia de disc este un fenomen fiziologic și în niciun caz nu trebuie să sperie.

În plus studiul realizat de ei a arată că un număr extrem de mare de oameni prezintă deja hernie de disc, însă aceasta nu este activă simptomatică cum o numesc medicii.

Conform acestui studiu 1 ce a avut 3110 subiecți asimtomatici evaluați prin RMN cifrele sunt următoarele :

  • 30% din cei cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani prezintă hernii de disc,
  • 40% din cei cu vârsta cuprinsă între 30 și 39 de ani prezintă hernii de disc,
  • 50% din cei cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani prezintă hernii de disc,
  • 60% din cei cu vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani prezintă hernii de disc,
  • 69% din cei cu vârsta cuprinsă între 60 și 69 de ani prezintă hernii de disc,
  • 77% din cei cu vârsta cuprinsă între 70 și 79 de ani prezintă hernii de disc.

Altfel spus henia de disc este o deterioare ce nu trebuie să ne sperie și în nici un caz să trimită cu gândul la operație. Această ultimă afirmație vine de la AANS, Asociația Neurochirurgilor din SUA care afirmă: 90% din herniile de disc nu au indicație chirurgicală.

Ceea ce este de făcut indiferent că avem o hernie de disc activă, simptomatică sau asimptomatică, tot conform AANS, este să recurgem la un tratament bazat pe exerciții fizice medicale oferite de disciplina medicală numită Fizioterapie.

”Tratamentul de bază în păstrarea sub control a herniilor de disc și chiar a remisiei acestora este bazat pe reechilibrare musculară”, spune expertul în fizioterapie Alexandru Ilie.

Alexandru Ilie este co-fondatorul primei platforme de fizioterapie asistată online din România, RestartiX. Aceasta oferă oamenilor accesul la programe dedicate afecțiunilor discale cum este hernie de disc, însă fără să mai fie nevoie să te deplasezi într-o locație.

Lansată în pandemie platforma a ajutat deja peste 10.000 de români de peste tot din lume să combată efectele produse de hernia de disc, să renunțe la medicamentele de care erau dependenți și să uite realmente de aceaste afecțiuni.

Conform studiului publicat în Journal of Sport and Kinetic Movement, programele disponibile în premieră în România au dovedit că pot avea un puternic impact în creșterea calității vieții tuturor celor ce sufereau de dureri de spate, 95% din aceștia reducând la jumătate durerea lombară exclusiv prin kinetoterapie online.

RestartiX oferă oamenilor acces la specialiști și programe dedicate afecțiunilor sistemului musculo-scheletal fără să mai piardă timpul în trafic, să reducă riscul de infectare cu SARS-CoV-2 la ZERO și nu în ultimul rând la costuri accesibile aproape oricărui român, realizând programe dedicate coloanei vertebrale din confortul propriei case.

Acest sistem de telemedicină oferă oamenilor posibilitatea de a-și cultiva o igienă a coloanei vertebrale corectă, bazată pe minim 4 ședințe de fizioterapie online/săptămână cu câte 30-40 de minute fiecare.

”În concluzie, hernia de disc nu trebuie să mai fie o sursă de frică în viața noastră. Această afecțiune poate fi gestionată foarte eficient prin tratament bazat pe mișcare medicală realizată în mod constant, iar intervenția chirurgicală trebuie să fie pentru fiecare dintre noi ultimul gând pe care îl avem față de acest diagnostic”, afirmă fizioterapeutul Alexandru Ilie.

Sursa foto: RestartiX

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri