Coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat pentru Digi24 că ”este posibil” ca România să treacă de pragul de 10.000 de infectări pe zi și în valul patru al pandemiei de coronavirus, cum s-a întâmplat în toamna anului trecut.

Faptul că 31% din persoane sunt vaccinate și circa 15-20% au trecut prin boală oferă speranța că presiunea pe spitale va fi mai redusă decât în valul precent

”Eu pot spune că este posibil, o să vedem. Avem de această dată, totuși, un procent de persoane vaccinate și un procent de persoane trecute prin boală, avem 31% vaccinați și avem cel puțin 15-20% care au trecut prin boală. Putem să spunem că există oameni care chiar dacă se vor îmbolnăvi, nu vor veni la spital și nu vom avea același impact pe sectorul sanitar pe durată lungă”, a declarat Raed Arafat, punctând că față de valul trecut, avem arma, fâcând referire la vaccin, pe care nu o folosim.

Arafat, despre vaccinarea obligatorie: Eu mă vaccinez de copil, nu trebuie să mă oblige cineva

Șeful DSU, Raed Arafat a vorbit la Digi24 și despre o posibilă obligativitatea a vaccinării, așa cum este și în străinătate. Acesta a spus că nu au fost încă discuții despre acest lucru, însă sunt discuții pentru testarea persoanelor din anumite domenii importante.

Persoanele care vor trebui să se testeze sunt cele din categorii esențiale: personal sanitar, servicii de ambulanță, mașini SMURD.

„Daca nu esti vaccinat, te testezi, dar nu este reglementat prin lege. Testarea rămâne soluția. Situația din acest moment ne poate face să luăm o decizie: vaccinat sau testat.Vom putea lua și noi anumite decizii precum alte țări, poate nu chiar identice”, a declarat acesta.

Întrebat dacă ar fi împotriva vaccinării obligatorie a medicilor, acesta spune că nu are nimic împotriva fie cu vaccinare, fie cu testarea, reiterând că fiecare are dreptul de a alege.

„Nu sunt împotriva vaccinurilor. Eu mă vaccinez de copil, nu trebuie să mă oblige cineva. Efectele adverse sunt extrem de rare. Nimeni nu ascunde nimic. Din cei care au decedat, 92,8% au fost nevaccinați”, a spus acesta.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri