5.388 de cazuri noi au fost confirmate azi, 18 septembrie 2021, potrivit celor mai recente date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (CGS), acesta fiind primul record de cazuri noi înregistrate în 24 de ore, din valul 4. Dacă România va menține susținut acest ritm, am putea ajunge să avem și 15.000 de cazuri pe zi, avertizează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

„Undeva la finalul lunii octombrie vom depăși 15.000 de cazuri pe zi dacă o ținem tot așa, ceea ce nu am avut în valurile precedente”, a spus Adriana Pistol, reprezentanta Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit Digi24.

Specialistul de la INSP spune că dacă românii nu se vor vaccina și nu vor fi precauți, cifrele ajunge să fie cu adevărat alarmante.

„Vom ajunge la astfel de cifre dacă nu respectam toate măsurile de protecția. Dacă ne vom mobiliza cu toții, după aceasta vacanța, nu vom ajunge aici. Capacitatea de vaccinare e peste 100.000 pe zi. Să facem o socoteala, cât ne ia să vaccinam 1 milion? Un milion ar face diferența”, a mai precizat Adiana Pistol, în cadrul unei declarații de presă pe care a susținut-o alături de Raed Arafat.

Beatrice Mahler: Suntem în situația în care mutam paturi pe hol

La rândul său, dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Marius Nasta” din București a readus în discutie la Digi 24 o problemă care începe să fie tot mai presantă în spital, aceea a lipsei de paturi.

„Din păcate suntem într-o situație pe care nu am mai întâlnit-o, cu creșteri galopante, cu măsuri ocolite de foarte multă lume, dar din păcate îl resimțim cu toții, mai ales noi, în spitale.

Avem două paturi disponibile în acest moment, la ATI avem pacienți cu complicații severe. Mâine nu știm unde vom interna pacienții cu. Suntem în situația în care mutam paturi pe hol”, a precizat medicul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri