Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis ca accesul în restaurante şi alte locaţii să se facă, de sâmbătă (25 septembrie), cu certificatul verde COVID.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este vineri, în Bucureşti, de 3,77 la mia de locuitori.

Potrivit hotărârii CMBSU, atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19. Organizatorii/operatorii economici care-şi desfăşoară activitatea potrivit hotărârii CMBSU au obligaţia de a scana codul QR de pe certificatul verde.

Restricții care intră în vigoare ca urmare a hotărârii CMSU:

  • Adunările publice precum mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu un număr maxim de 100 de participanți.
  • Restaurantele și cafenelele trebuie să primească clienți, astfel încât să nu se depășească 50% din capacitatea spațiului și să intre doar persoane care prezintă certificatul verde.
  • În sălile de spectacole, concerte și la proiecțiile de film este obligatorie intrarea cu certificatul Covid, iar capacitatea maximă de 50% nu poate fi depășită.
  • Documentul va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.
  • Este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor.
  • Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate verzi sau documente compatibile cu acestea, organizatorii/operatorii economici au obligaţia de a verifica existenţa documentelor, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 a acestor cetăţeni.

Obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri