Oamenii vor reveni la viața normală peste un an de zile, consideră Albert Bourla, președintele și CEO-ul companiei farmaceutice Pfizer, citat de CNBC. Acesta a adăugat totodată că este posibil ca în viitor să fie nevoie să ne vaccinăm anual împotriva COVID-19.

Revenirea la normalitate nu se va face totuși în orice condiții, subliniază el.

”Nu cred că nu vor mai apărea variante ale virusului și nu cred că ne vom putea continua viața normală fără vaccinări. Rămâne însă de văzut dacă lucrurile chiar vor sta așa”, a declarat Bourla.

Estimarea CEO-ului Pfizer este similară unei predicții făcută recent și de șeful Moderna, un alt producător de vaccinuri.

”Presupun că de astăzi, peste un an”, a declarat Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, într-un interviu acordat ziarului elvețian Neue Zuercher Zeitung, atunci când a fost întrebat despre când ne vom întoarce la viața normală.

CEO-ul Pfizer, a sugerat că cel mai probabil va fi nevoie de un vaccin anual pentru a preveni răspândirea COVID-19.

”Cel mai probabil scenariu este să vedem noi tulpine ale virusului, având în vedere că acesta s-a răspândit în întreaga lume. De asemenea, vom avea vaccinuri care au efect de cel puțin un an, iar cel mai probabil vom avea vaccinări anuale”, a concluzionat Albert Bourla

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri