Până la finalul săptămânii am putea ajunge la peste 12.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, spune epidemiologul Octavian Jurma, care avertizează că vom depăși în acest val 4 toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3. Specialistul avertizează că urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România, conform Digi24.ro.

În urmă cu doar 14 zile, aproape toate județele erau în scenariu verde. Acum, toate sunt în scenariu galben și în următoarele 7 zile majoritatea vor fi în scenariul roșu, opinează epidemiologul.

„De mâine vom depăși 10.000 de cazuri noi pe zi și o vom ține așa până duminică cu un maxim posibil și la peste 12.000. În această săptămână vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3. Ce urmează? Ce vom face? Simplu, urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranța din valul 1 în România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaționiști, ci și o majoritate intoxicată de propagandă negaționistă”, a declarat Octavian Jurma.

Epidemiologul susține că am devenit „o majoritate negaționistă care se reflectă atât în guvernare, cât și în parlament”.

„Seduși de propaganda negaționistă și antivaccinistă, românii au ajuns la un consens: cei vulnerabili vor plăti cu viața pentru confortul celor care se cred invulnerabili. Pentru negaționiști, la fel ca pentru guvernanți, este imposibil de înțeles că într-o pandemie, la fel ca într-un război, cine nu este parte din soluție e parte din problemă”, adaugă Jurma.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri