30 Septembrie 2021

Maternitatea Bucur devine EXCLUSIV COVID. Pacientele non-COVID vor fi redirecționate



Maternitatea Bucur se închide din nou pentru pacientele non- COVID. Spitalul devine exclusiv COVID, iar pacientele care nu au boala sunt redirecționate către alte unități sanitare.

Maternitatea Bucur își închide din nou porțile pentru pacientele non-COVID. Spitalul nu va mai efectua internări sau intervenții chirurgicale pentru paciente care nu sunt infectate cu COVID.

Totodată, alte două spitale din București externează pacienții cronici, devenind exclusiv COVID. Spitalele în cauză sunt Malaxa cu 100 de paturi și Sf Ioan cu 200 de paturi, unde va fi operaționalizată o nouă unitate mobilă ATI. De asemenea, a fost pusă în funcțiune unitatea mobilă ATI la institutul Marius Nasta și sunt în curs de operaționalizare 50 de paturi cu oxigen la Colentina, 26 la Cantacuzino și 18 la Colțea.

Maternitatea a fost redeschisă şi pentru pacientele non-COVID din 3 iulie până în prezent, la sfârşitul lui septembrie.

Până la 29 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.221.636 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.388 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.110.542 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.826 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 259 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.



Citeste si