Clinica de Medicină Funcțională și Integrativă Verithera și-a deschis porțile în cadrul Enayati Medical City, primul oraș medical din România. Noua unitate medicală din nordul Capitalei oferă servicii avansate:consultații de medicină funcțională și integrativă, fitoterapie științifică, nutriție și boli metabolice, teste de nutrigenetică și de microbiom, servicii de psihoterapie și health coaching, dar și terapii integrative avansate, precum oxigenoterapia, terapia intravenoasă (cu vitamine, aminoacizi, antiinflamatoare etc.), acupunctura și ozonoterapia, cu rezultate dovedite științific în multiple afecțiuni, dar și în prevenție.

Secom® a fost printre primele companii care au introdus încă din 2002, în România, conceptul de medicina integrativă în cadrul Centrului Secom. Noua clinică de Medicină Funcțională și Integrativă, Verithera, duce la nivelul următor această experiență, într-o formulă dezvoltată, modernă, cu un portofoliu de servicii variat, axact pe terapii complementare celor alopate.

Clinica medicală este dotată cu aparatură de ultimă generatie, acreditată și certificată la nivel international, iar echipa cuprinde medici specialiști: recuperare medicala, medici specialisti in diabet zaharat,nutriție și boli metabolice, psihoterapeuți și alti terapeuti certificați. Acestia abordeaza multidisciplinar fiecare pacient, prin colaborare constanta, pentru a oferi solutii de sanatate personalizate, bazate pe competenta medicala, dar si pe relationari umane si empatice cu acesta.

Ce este medicina funcțională și integrativă?

Medicina funcțională și integrativă este o ramură a medicinei care completează cu succes medicina conventionala alopată, cu beneficii susținute de numeroase cercetări stiintifice. Filozofia ei are la bază o abordare holistică a sănătății, în care pacientul este privit ca un întreg și în care sunt analizați toți factorii care îi pot influența sănătatea (factorii geneticici, istoricul medical, regimul alimentar, stilul de viață, nivelul de stres, familia, relațiile), iar soluțiile propuse sunt personalizate.

Obiectivul medicinei funcționale și integrative este acela de a ajuta pacientul să aibă o calitate bună a vieții, sa abordeze cauzele bolilor, nu doar sa trateze simptomele dar și să aibă o abordare preventivă față de sănătate. De exemplu, o persoană stresată, letargică, anxioasă ar putea fi considerată o persoană sănătoasă, dacă este analizată convențional, strict după istoricul medical, chiar dacă cel mai probabil nu se simte bine și nu funcționează satisfăcător. În ultimele decenii, medicina funcțională și integrativă a devenit foarte populară în Statele Unite ale Americii, fiind practicată în instituții medicale prestigioase.

Numeroase cercetări au arătat că terapii medicale complementare, precum, terapia cu ozon sau cu oxigen hiperbaric, acupunctura pot fi integrate sigur si eficient în programul clasic de tratament al unui pacient, cu numeroase beneficii: potențează eficacitatea tratamentul alopat într-un spectru larg de afecțiuni, îl ajută să tolereze mai bine un tratament mai agresiv, dar necesar, ajută în recuperarea după intervenții chirurgicale, tratează sau ameliorează durerea cronică, și nu în ultimul rând, îmbunătățesc starea de sănătate fizică și mentală și combat efectele stilului de viață modern (stres, oboseală cronică, migrene, anxietate, dureri musculare, stări de iritabilitate etc.).

Așadar, medicina funcțională și integrativă nu este un substitut al medicinei alopate, dimpotriva, cele doua sisteme de asistenta medicala functioneaza optim impreuna. Terapiile complementare nu sunt placebo, toate procedurile și tratamentele bazându-se pe numeroase cercetări și dovezi științifice, care le atestă siguranța, dar și beneficiile terapeutice. În plus, medicina complementară este practicată de medici generaliști sau cu diverse specializări, terapeuți și tehnicieni acreditați și certificați.

Echipa clinicii Verithera este formată din medici specialiști în recuperare medicală, în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, psihoterapeuți și alți terapeuți certificați.

Verithera, un nou concept de medicină funcțională și integrată

Clinica Verithera aplică principiile medicinei funcționale și integrative, care sustine practicile de medicină convențională (alopată), carora le asociaza sigur si eficient terapiile medicale complementare, punând în centru pacientul și nevoile sale.

Echipa medicală se concentrează pe înțelegerea unicității fiecărui pacient, acordându-i timp suficient, de calitate, pentru anamneză, dar și pentru a înțelege contextul din spatele problemelor sale de sănătate, pentru a prescrie terapii complementare adaptate nevoilor acestuia.

Pe lângă competența medicală ridicată și aparatura de ultimă generație, echipa medicala Verithera dezvoltă un parteneriat terapeutic cu pacientul, bazat pe empatie, ascultare, care contribuie major la succesul tratamentului și la obținerea unei stări de bine.

Experienta pacientului în clinică începe cu o consultație de medicină funcțională și integrativă. In timpul consultantei, medicul evalueaza holistic pacientul prin analiza istoricului medical, a simptomelor si tratamentelor urmate dar si stilulului de viață, a mediului în care trăiește si lucrează, acordand atentie si și factorilor genetici, de mediu, emotionali, atitudinii fata de boala si a regimului alimentar, care ii pot afecta sanatatea. În medicina integrativă și funcțională, medicul și pacientul leagă o relație de lungă durată.

Citeste si:

    În urma acestei prime consultații de medicină funcțională și integrativă, care se recomandă tuturor pacienților, indiferent de motivul pentru care apelează la serviciile clinicii, medicul prescrie un program de tratament complementar personalizat. Aceasta poate include administrarea de suplimente alimentare (conform principiilor fitoterapiei științifice), în asociere cu una sau mai multe terapii complementare, integrate sigur si eficient altor tratamente urmate de pacient.

    Clinica oferă o gama variata de servicii medicale: consultații de medicină funcțională și integrativă, fitoterapie științifică, consultatii de nutriție și boli metabolice, teste de nutrigenetică și microbiom, servicii de psihoterapie și health coaching, dar și terapii complementare avansate: oxigenoterapie în cameră hiperbară medicală performantă, ozonoterapie, acupunctură și terapie intravenoasă cu nutrienti.

    Citeste si:

      Beneficiarii serviciilor medicale și terapiilor complementare oferite de Verithera sunt pacienții care suferă de afecțiuni cronice, putând fi folosite și de către persoanele preocupate de prevenție, care vor sa își mentină o stare bună de sănătate cât mai mult timp.

      Cameră hiperbară de ultimă generație, pentru multiple afecțiuni

      Una dintre terapiile complementare foarte căutate și practicate la nivel mondial, disponibilă în cadrul noii clinici Verithera, este oxigenoterapia hiperbară.

      Oxigenoterapia presupune expunerea pacientului la oxigen pur 100%, la o presiune constanta de cel putin 3 atmosfere, într-o cameră hiperbară de uz medical.

      Terapia cu oxigen hiperbaric creste nivelul oxigenului atat in eritrocite (globulele rosii), cat si in plasma, putand fi astfel transportat in tesuturi foarte rapid si in concentratie mare, avand ca efect reducerea hipoxiei si stimuland procesele de regenerare.

      Efectele terapeutice ale acesteia sunt susținute în prezent numeroase studii și cercetări, fiind indicată în numeroase afecțiuni: respiratorii, cardiovasculare, circulatorii, pulmonare, neurologice, oftalmologice, imunitare, complicații ale diabetului, arsuri, răni, boala de decompresie, precum și în vindecarea mai rapidă a traumatismelor sportive și în recuperarea după antrenamente intense. Rezultate pozitive ale oxigenoterapiei au fost remarcate și la pacienții care au suferit de COVID-19 și au rămas cu dificultăți de respirație, oboseală, dureri musculare etc., drept pentru care camerele hiperbare cu cel putin 2 atmosfere au fost recent recunoscute oficial de Ministerul Sănătății drept dispozitive medicale în recuperarea post-COVID-19.

      Clinica de Medicina Funcțională și Integrativa Verithera este dotată cu o cameră hiperbară performantă, de uz medical, care asigură oxigen pur 100% la o presiune constantă de până la 6 atmosfere, garantând astfel efecte terapeutice superioare în protocolul de tratament post COVID-19 dar nu numai.

      Tehnologia aparține producătorului american Perry Baromedical, numărul 1 în SUA și unul dintre cei mai buni producători mondiali de camere hiperbare monoplace .

      Un singur pacient este tratat în aceasta, ceea ce face tratamentul extrem de sigur în context pandemic.

      Terapiile complementare combat și efectele stresului

      Ozonoterapia, un alt tratament complementar disponibil în clinica Verithera, are beneficii dovedite în special în afecțiunile artro-reumatice ca artrozele, herniile de disc sau lombosciatica, afecțiunile cu componenta inflamatori, pentru diverse afecțiuni cardiovasculare, dar și în încetinirea procesului de îmbătrânire.

      Terapia poate fi utilizata si in preventie, oferind un plus de energie, vitalitate si potentand starea de bine generala. Ozonoterapia este utilizata si studiata in intreaga lume de peste un secol.

      Acupunctura este o altă terapie binecunoscută care completează medicina convențională de mii de ani. Aceasta vizeaza reechilibrarea energetică a organismului, cu efecte benefice asupra sanatatii fizice, dar si mentale. Terapia se recomandă atât in preventie, cat si in scop terapeutic, pentru ameliorarea anumitor afectiuni si restabilirea starii de sanatate a intregului organism. Acupunctura vizeaza in special tulburari functionale, care nu au o cauza organica, cum ar fi: tulburari gastrointestinale (sindromul colonului iritabil), afectiuni ale sistemului nervos central, durere cronica etc.

      Terapia intravenoasă, o altă soluție disponibilă în cadrul clinicii de medicină funcțională și integrativă Verithera, care presupune administrarea unor perfuzii cu nutrienți, vitamine, aminoacizi, antioxidanti în concentrații mai mari. pentru a fi asimilati in organism mai rapid, comparativ cu administrarea lor pe cale orala. Prin terapia IV, absorbtia substantelor nutri­tive poate sa creasca pana la 100% (fata de doar 20-50% pe cale orala), astfel ca efectele benefice sunt vizibile intr-un timp foarte scurte.

      Aceasta terapie este recomandată atât pentru tratarea anumitor afecțiuni, dar și pentru menținerea unui nivel de sănatate optim, combaterea stresului, energizare și revitalizare.

      În cadrul clinicii Verithera pot fi efectuate și investigații de ultima ora, precum analiza microbiomului intestinal, recomandată în cazul unor afecțiuni digestive, dar și persoanelor care vor să știe dacă flora intestinala este echilibrata, dar și testul de nutrigenetică, care indică pacientului alimentele compatibile cu organismul, nutrienții care ii ofera cele mai multe beneficii, dar și alimentele la care manifestă intoleranță sau alergii.

      Adresă și programări

      Clinica Verithera se află în cadrul Enayati Medical City, în Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești, nr 8A, București. Programările se pot face telefonic, la numărul 021.316.43.92 sau online. Clinica oferă și servicii de telemedicină - consultații medicale online pentru acele specializari care nu necesita prezenta fizica a pacientului in cabinetul medicului: Mai multe informații despre clinică puteți citi pe www.verithera.ro.

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


      Setari Cookie-uri