Un nou incendiu zguduie România, de data aceasta, în Constanța, în secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase. Șapte pacienți din cei zece internați în secție au decedat, iar mesajele de părere de rău din partea autorităților curg în paralel cu indignarea familiilor celor internați în unitatea sanitară. ”E acel sentiment pe care ți-l trezesc politicienii când spun că iarna nu-i ca vara și suntem mereu luați prin surprindere”, a declarat Carmen Uscatu, fondatoarea Asociației Dăruiește Viață, cu ajutorul căreia a fost ridicată unitatea sanitară din curtea spitalului ”Maria Sklodowska Curie", pentru wall-street.ro.

”E o situație care se tot repetă. E crimă ceea ce au făcut politicienii în țara aceasta sau, mai degrabă, ce nu au făcut. E acel sentiment pe care ți-l trezesc politicienii când spun că iarna nu-i ca vara și suntem mereu luați prin surprindere”, a spus Uscatu, într-o convorbire telefonică.

Aceasta precizează că lipsa banilor nu mai poate fi imputată, deoarece există soluția fondurilor europene, care, din păcate, nu pot fi accesate de ONG-uri, ci de Inspectoratele pentru Situații de Urgență.

”Au avut la dispoziție 50 de milioane de euro per spital și au făcut doar niște corturi din banii aceia. Spitalele actuale sunt prea vechi și funcționează cu aparatură ultramodernă, iar infrastructura nu poate face față. E o calamitate dată de oamenii care ne guvernează”, a adăugat fondatoarea Dăruiește Viață.

Uscatu susține că România are nevoie de spitale noi, care să corespundă normelor europene.

”Orice spital care face parte din acest sistem public de sănătate este supus riscului și orice pacient care se internează în aceste spitale este supus oricărui risc, nu doar cel al izbucnirii unui incendiu”, a completat aceasta.

Feedback-ul, primul pas spre schimbare

Carmen Uscatu a vorbit despre pasivitatea locuitorilor României și despre faptul că schimbarea în acest sistem învechit pornește de la fiecare dintre noi.

”Dacă ne considerăm mici și credem că nu putem face nimic, chiar asta se va întâmpla. Îi vom face mari pe cei care se află la conducere. Fiecare dintre noi trebuie să fie conștient de valoarea sa”, a mai spus aceasta.

În plus, Uscatu a insistat asupra feedback-ului, care ar putea schimba sistemul învechit în care ne aflăm.

”Atâta timp cât cetățeanul stă pasiv în fața politicianului și nu critică ceea ce face sau nu face, nimic nu se va întâmpla, iar peste zece ani vom fi tot în aceeași situație. Trebuie să facem ceva cu acest sistem care rejectează oamenii buni”, a conchis Uscatu.

Un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în dimineața zilei de 1 octombrie. Un nor gros de fum care se vede de la o distanță foarte mare a fost surprins de mai multe persoane care au filmat și au transmis imaginile către presa locală.

Sursa foto: Carmen Uscatu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri