Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, spune că numărul real de cazuri zilnice este mult mai mare decât cel oficial, în condițiile în care sunt multe persoane care au contractat virusul dar sunt nedeclarate, relatează Digi24.

Acestă spune că ar putea fi deja până la 50.000 de cazuri pe zi. Potrivit acestuia, urmează ca săptămâna aceasta și cea următoare să mai avem un trend crescător odată cu deschiderea școlilor.

Cei care se declară astăzi în raportările oficiale sunt mai puțini. Sunt multe capacități de testare, ne testăm acasă. Cifra oficială din România nu este de 8.000 cât a venit astăzi. Suntem pe o pantă ascendentă. Mobilitatea este cea care dă și transmiterea în comunitate.

Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic.” a declarat fostul ministru.

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, luni, la 9,64 cazuri la mia de locuitori în Bucureşti, a anunţat subprefectul Capitalei, Antonela Ghiţă, citată de Agerpres.

În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost de 8,98. În urmă cu doar o lună, pe 4 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 0,97 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

Totodată, în doar o săptămână, incidenţa de infectare cu COVID a trecut de 6 la mia de locuitori săptămâna trecută, pe 29 septembrie.

Sursa foto: Facebook / Nelu Tătaru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri