Valul patru al pandemiei se resimte din plin în România, care a înregistrat număr record de cazuri de la începutul acestei luni. Spitalele din țară nu mai reușesc să facă față pacienților care ajung în număr mare la spital sau, mai rău, în secțiile de Terapie Intensivă. Pentru că gradul de contaminare este unul foarte ridicat, medicii spun că nu este exclus ca în țara noastră să se dezvolte o mutație proprie, din cauza faptului că transmiterea comunitară nu mai poate fi controlată, iar măsurile nu dau rezultate în multe localități.

Experții din sănătate transmit că doar prin vaccinare și prin respectarea normelor de protecție (distanțare și portul măștii) se poate reduce din numărul galopant de cazuri noi de coronavirus care a cuprins România în ultimele săptămâni.

Medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei a explicat că România are o transmitere comunitară extrem de mare, iar în aceste situații, pot apărea noi variante.

„Cu cât acest virus va fi lăsat să circule liber, este foarte posibil să asistăm la apariția de noi variante, a declarat medicul, care a subliniat că asta ar fi amenințare pentru întreaga lume. Acest lucru este posibil oriunde în lume”, a explicat medicul, potrivit Digi24.

Gindrovel Dumitra medicSursa foto: Facebook / Prim-Plan Obiectiv

Orice nouă variantă va fi, înainte de toate, urmărită, pentru a se vedea dacă se selectează anumite caracteristici epidemiologice, cum ar fi rata de transmisibilitate înaltă, dar și caracteristici patogenice, care se referă la boală, mai consemnează sursa citată.

Cel mai periculos când se ajunge la noi variante este ca acestea să scape de sub protecția oferita de anticorpii obținuți prin boală, dar și prin vaccinare.

Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei

Cu 100.400 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore și cu 211 decese raportate, România se află pe locul 4 în lume ca număr de pacienți care au decedat după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri