XVision, start-up-ul MedTech care îi ajută pe medici în interpretarea radiografiilor prin inteligența artificială, anunță atragerea unei noi runde de finanțare pentru expansiunea în restul regiunii CEE.

“Prin ROCA X ne dorim să oferim fondatorilor flexibilitatea necesară pentru ca dezvoltarea business-ului lor să nu fie amenințată de duratele lungi de timp necesare uneori pentru a accesa capital”, declară Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

În ultimul an XVision a implementat soluția de analiză automată a radiografiilor în peste 30 de spitale publice și private din Romania, Ungaria, Slovacia și Polonia, procesând peste 70% din radiografiile realizate de către aceste instituții. Unul dintre factorii ce a dus la creșterea accelerată a unităților medicale în care aceștia sunt prezenți, a fost și pandemia cauzată de COVID-19. Totodată, medicii realizează din ce în ce mai mult nevoia pentru soluții digitale, integrate în munca de zi cu zi, care îi pot ajuta să analizeze mai rapid și mai eficient imaginile medicale.

Prin algoritmii dezvoltați, XVision analizează atât radiografiile de torace, cât și CT-urile de plămâni, putând să identifice o serie de patologii prezente, printre care și unele direct corelate cu virusul SARS-CoV2. Acest lucru, mai ales în contextul pandemic pe care îl traversăm, ajută medicii să ajute la rândul lor mai mulți pacienți.

„Investiția ROCA X este esențială tocmai pentru că ne ajută să facem față cererii pe care o întâmpinăm în alte piețe, fiind și un prim pas în completarea unei runde mai ample pe care o strângem”, adaugă Ștefan Iarca, cofondator și CEO XVision.

Pe termen lung, XVision are ca scop să devină un furnizor de algoritmi deep-tech care să fie compatibili cu toate soluțiile digitale folosite în imagistica medicală. În viitorul apropriat, compania are ca obiectiv extinderea în regiunea CEE.

Europa este regiunea cu cea mai mare creștere a pieței de radiografie, dar deficitul de personal necesar pentru a face față cererii este de peste 30%. Interpretarea radiografiilor folosind algoritmi de AI este o nișă care generează anual $400m și creste cu 25% - această nișă este preconizată să depășească mărimea curentă a pieței de radiologie până în anul 2031.

ROCA X este un proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluționare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate și cu pasiunea pentru a transforma această dorință în realitate. ROCA X face parte din Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 3 brand-uri: CITR, ROCA și ROCA X, dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viața unei companii. Impetum Group este: Pro Business. Against Value Destruction.

XVision este un startup românesc fondat de o echipă multidisciplinară din Timișoara, pasionată de inteligența artificială, deep learning și optimizarea proceselor medicale. XVision folosește algoritmi de inteligență artificială pentru analiza imaginilor medicale (raze de torace și CT-uri de plămâni), având rolul de a asista medicii în procesul de diagnosticare. Cu ajutorul platformei XVision, imagistica medicală beneficiază de avantajul tehnologic oferit de inteligența artificială asigurând un act medical mai eficient, centrat pe calitatea relației pacient-medic.

Compania a fost înființată în 2018 și a fost susținută pe parcursul drumului de fonduri de investiții și business angels: GapMinder, ROCA X, Cleverage, Growceanu, Cristian Pop și Ciprian Man au ajutat la dezvoltarea XVision și continuă să susțină compania în eforturile curente de ridicare de capital.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri