19 Octombrie 2021

Medic spital suport-COVID: Că vreți, că nu vreți ducem un război pe care l-am pierdut



Din ce în ce mai mulți medici fac apel la oameni pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a nu se expune în mod iresponsabil în fața unei infectări. Spitalele fac cu greu față valului de infectări, caracterizat de forme grave și foarte grave. ”Că vreți, că nu vreți ducem un război pe care l-am pierdut”, a scris Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Orășenesc Găești, pe pagina sa de Facebook.

”Că vreți, că nu vreți ducem un război pe care l-am pierdut. Acum luptăm la baioneta. Om cu om, centimetru cu centimetru. Azi am obținut o victorie, nu se mai cer paturi, ci locuri cu oxigen”, a precizat dr. Belușică, în postarea sa, precizând că a primit zece reductoare din partea unei alte unități medicale din județ.

În plus, medicul insistă ca oamenii să țină cont de sfaturile medicilor curanți, iar dacă aceștia recomandă statul acasă, în baza unui tratament, e important ca direcția să fie respectată.

”Acum fac un apel către pacienții COVID pozitivi care nu depind de oxigen. Dacă primesc de la medicul curant recomandarea de a se trata la domiciliu să urmeze acest sfat pentru a lăsa un loc liber unui pacient COVID pozitiv care necesită oxigen”, a adăugat medicul.

Sfaturi pentru pacienții COVID care se tratează acasă, la recomandarea medicului

Dacă medicul recomandă tratamentul la domiciliu, dr. Belușică adaugă alte câteva direcții de urmat:

  • Respectarea criteriilor epidemiologice de protecție a celor din jur.
  • Locuirea la mai puțin de 50 kilometri de spital suport-COVID.
  • Să nu locuiți singur.
  • Să nu supravegheați singur copiii.
  • Accesul imperios la telefon sau la mașină.

”Vă rog să tratați cu respect sursa de oxigen alocată. La vizită, am văzut un pacient care și-a scos masca, a lăsat sursa deschisă și își făcea ordine în noptieră. Cineva poate avea nevoie de acel oxigen”, a conchis medicul.

Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 145 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.



Citeste si