Klaus Iohannis face o serie de declarații într-o zi importantă pentru România, în contextul în care țara noastră a ajuns la 18.863 de cazuri noi de COVID-19, cel mai ridicat număr de noi infectări de la debutul pandemiei. Tot marți au avut loc audierile miniștrilor propuși de Dacian Cioloș, spre a forma cabinetul.

Iată principalele declarații ale Președintelui Klaus Iohannis:

  • 1.805 de români se lupta minut de minut pentru fiecare respirație, pentru fiecare gură de aer. 18.863 de cazuri de îmbolnăviri, 574 de decese, 1805 de pacienți internați la ATI. Acestea sunt doar datale de azi, dar în realitate sunt milioane de oameni schimbați în urmă acestei pandemii
  • Medici epuizați, spitale care nu mai fac față. Acest coșmar ne arată că valul 4 se arată mult mai agresiv decât cele mai pesimiste estimări.
  • Cifrele de azi confirmă că nu s-a făcut ce s-a cerut până acum.
  • Este alarmantă lipsa de acțiune a autorităților. Din păcate cifrele de azi confirmă că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis sa convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor.

  • Prioritatea zero e în acest moment e protejarea sănătății cetățenilor, protejarea vulnerabilității a celor bolnavi pe care asistenta medicală îi poate ajuta să depășească maladia. Orice alte teme trec în plan secund. Nimic nu e mai presus de viață și trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a o proteja.

  • Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical duc o luptă epuizantă. Dar nici sistemele medicale performanțe din țările dezvoltate nu pot face față unui număr atât de mare de îmbolnăviri. E motivul pentru care am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin.

  • Vaccinarea e singura soluție care vedem că funcționează în celelalte state în care pandemia a fost semnificativ redusă prin prisma vaccinării populației într-o proporție covârșitoare.

  • Este în același timp și argumentul suprem asupra celora care, contestând cu premeditare sau din ignoranță, că vaccinurile sunt indirect responsabile și vinovate de suferința semenilor pe care, chipurile încearcă să-i salveze de efecte secundare imaginabile.

  • Vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum formele severe și decesele cauzate de acest virus sunt reale. Conspirațiile și teoriile fake-news fac extrem de mult rău celor care refuză soluția care le-ar putea salva viața.
    În același timp, pentru a opri acest val pandemic, sunt necesare măsuri urgențe pentru a stopa transmisia și e nevoie de ele acum. Fie că vorbim de certificatul verde, adoptat în regim de urgență de Parlament sau măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană. Nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și a le pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea.

  • Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți ca societate.

Sursa foto: Presidency

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri