La Maternitatea Bucur din București, care tratează cazuri de COVID-19, medicii au remarcat o creștere semnificativă a cazurilor cu complicații date de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 varianta Delta. Sarcina reprezintă un factor de risc pentru forme severe de boală, care necesită internare. Organizația Salvați Copiii România a continuat seria dezbaterilor esențiale cu medici, tema fiind aceea a riscurilor pe care infecția cu SARS-CoV-2 le pune pentru gravidă și nou-născut.

În momentul de față, România se confruntă cu o incidență crescută a cazurilor de infecție cu SARS CoV-2, inclusiv la gravide, nou-născuți și sugari pozitivi simptomatici, iar medicii sunt nevoiți să folosească la capacitate maximă aparatura existentă.

„Sarcina cu COVID este o vulnerabilitate, COVID amplifică și coagularea, și stresul respirator. Datele foarte recente arată că, în SUA, simptomatologia este mai severă dacă boala COVID se întâmplă în trimestrul II și III, duce la un risc de deces de aproape două ori mai mare decât la femeia care nu e gravidă.

Toată lumea care vrea să rămână gravidă, este gravidă, indiferent de vârsta sarcinii, orice lăuză, toate aceste categorii trebuie să se vaccineze. Sunt recomandările americane, vaccinul nu reprezintă un risc pentru femeia însărcinată, dimpotrivă, salvează viața ei și a nou-născutului”, a declarat Prof. Dr. Radu Vlădăreanu (Spitalul Elias).

Numai la Spitalul Universitar din București s-au născut, în perioada aprilie 2020 – octombrie 2021, 85 de copii cu mame PCR SARS-CoV-2 pozitive și alți 65 de copii din mame cu istoric de infecție în timpul sarcinii. La Maternitatea Bucur din Capitală, devenită unitate medicală exclusiv COVID-19, din luna martie 2020 și până în prezent au venit pe lume 516 nou-născuți din mame pozitive, 104 dintre aceștia având complicații medicale din cauza prematurității. Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, și copii născuți în alte maternități din București și din alte județe, atât în sistemul public, cât și în cel privat.

Apel pentru dotări la spitalele care tratează pacienți COVID

Organizația Salvați Copiii România a lansat un apel urgent, pentru dotarea prioritară a Maternității Bucur, devenită linie Covid 19 și Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iași. Nevoile sunt multe, de la ecograf, rampe de oxigen, pulsoximetre la ventilatoare performante.

  • Maternitatea Bucur din București, transformată în unitate Covid 19, are nevoie de suplimentarea aparaturii existente în prezent cu 6 rampe de oxigen si 6 pulsoximetre cu senzori, care măsoară pulsul, saturația de oxigen și frecvența cardiacă, pentru a face față numărului crescut de cazuri de nou-născuți din mame Covid pozitive. În acest moment, trei saloane au nevoie de rampe, cele existente sunt model vechi și nu se potrivesc noilor tehnologii din aparatura modernă.

De la începutul pandemiei, medicii Maternității Bucur au îngrijit 516 nou-născuți proveniți din mame confirmate pozitiv cu SARS-CoV2. Dintre aceștia, 104 au avut complicații medicale din cauza prematurității și au avut nevoie de supraveghere și îngrijire medicală adecvată.

Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, inclusiv copii născuți în alte maternități din București și din alte județe, atât din sistemul public, cât și din cel privat.

  • Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iași e într-o situație de urgență, aici sunt internați copii cu Covid 19. Medicii au nevoie de 2 ventilatoare cu HFO (unul pentru neonatologie și unul pentru pediatrie). Este singura unitate care asigură patologia gravă și foarte gravă din neonatologie și pediatrie din regiunea Moldovei. Pacienții internați au nevoie de tehnologie de ultimă generație pentru tratament și monitorizare.

Sursa foto: Salvati Copiii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri