De la începutul pandemiei, în perioada martie 2020 – august 2021, companiile de asigurări au plătit ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu SARS-Cov 2, inclusiv a deceselor cauzate de acest virus, indemnizații de 9,37 milioane euro în baza polițelor de viață și de sănătate.

Potrivit datelor Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), peste 10.000 de familii au beneficiat în perioada pandemiei de protecția financiară oferită de o poliță de asigurare facultativă.

„Pandemia este, probabil, una dintre cele mai mari provocări ale lumii contemporane căreia trebuie să îi facem față. Chiar dacă, din păcate, multe familii sunt în continuare vulnerabile din punct de vedere financiar, deficitul de protecție existent poate fi diminuat cu ajutorul polițelor de asigurare”, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

În acest context, asigurările de viață și asigurările voluntare de sănătate sunt soluții accesibile pentru reducerea vulnerabilității familiilor și a dezechilibrelor sociale, acestea completând protecția oferită de sistemul public.

"Marea majoritate a companiilor de asigurări și-a adaptat activitatea în context pandemic, pentru a lărgi și adapta sfera de acoperiri și la riscurile generate de COVID-19", a subliniat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR, chiar dacă există un principiu la nivel internațional, inclusiv în zona de reasigurări, prin care riscurile generate de o pandemie reprezentau excluderi din polițele de asigurări.

Mai mult, deși de regulă unii asigurători excludeau din polițe riscurile cauzate de epidemii și pandemii, acum, pentru a veni în sprijinul clienților a căror stare de sănătate ar putea fi afectată de COVID-19, au decis să evalueze fiecare solicitare în parte sau să adapteze produsele pentru a face posibilă plata de îndemnizații pentru riscurile cauzate de COVID-19.

În primul semestru al acestui an, volumul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări de viață a crescut cu 24% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce asigurările de sănătate s-au dezvoltat cu 8%, arată datele ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară. Aceste evoluții reflectă faptul că asigurările de viață și asigurările voluntare de sănătate răspund nevoilor românilor, dar și că ele au devenit un instrument de protecție din ce în ce mai des folosit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri