Pandemia a scăpat de sub control în țara noastră, de mai bine de o lună aflându-ne pe o pantă ascendentă în ceea ce privește numărul infectărilor și al formelor severe. În absența unei rate fericite la vaccinare și fără niște restricții importante, INSP avertizează că România se apropie de un scenariu sumbru, 25.000 de cazuri pe zi, în noiembrie.

”Vaccinarea rămâne primul lucru pe care îl putem face, dar cât mai repede posibil. Este imperios ca populația să înțeleagă că vaccinul este soluția și chiar dacă se infectează, formele făcute sunt ușoare. Altfel, vom ajunge la 25.000 de cazuri pe zi, în noiembrie”, a declarat Adriana Pistol, șefa Centrului de Boli Transmisibile, din cadrul INSP, într-o intervenție la Digi24.

Medicul epidemiolog a insistat și asupra respectării măsurilor de protecție deja existente: portul măștii, distanțarea fizică și socială, fără aglomerări umane.

”Normele de igienă ne vor ajuta până când vaccinul își face efectul”, a mai spus Pistol.

Totodată, Pistol a făcut câteva precizări cu privire la o posibilă variantă românească.

”Varianta românească este o speculație. Astfel de variante se formează în mari aglomerări umane. Nu ne putem compara cu populația Indiei, spre exemplu, dar virusurile au această caracteristică, se pot adapta mediului”, a explicat Pistol.

Nu în ultimul rând, medicul epidemiolog a menționat câteva dintre beneficiile vaccinării, după cum urmează:

  • vaccinarea oferă mai multe imunitate decât un lockdown,
  • vaccinarea rezolvă situația pe termen lung,
  • vaccinarea împiedică decesele,
  • vaccinarea împiedică apariția noilor tulpini.

E complicat să ajungem la urechile tuturor cu acest mesaj, iar aici avem nevoie de autoritățile locale pentru o mai bună răspândire a avantajelor vaccinării”, a mai spus Pistol.

Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.519.532 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.597 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.288.761 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.110 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 228 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri