UPDATE | Un al treilea pacent de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești a murit, după ce alimentarea cu oxigen a fost întreruptă. Între timp au apărut două ipoteze: una că spitalul ar fi rămas fără oxigen, iar a doua că s-ar fi produs o defecțiune la instalația de oxigen a spitalului, potrivit ultimelor informații.

UPDATE anterior | S-a deschis un dosar penal pentru ucidere în culpă în cazul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, unde alimentarea cu oxigen a fost întreruptă, iar doi dintre pacienți au murit. Managerul spitalului, Constantin Târziu, a declarat că a vorbit cu prefectul județului cu o zi în urmă și că i-a spus că în instituție nu mai este suficient oxigen.

Din informațiile pe care le deținem, au fost transferați pacienți la Spitalul Județean de Urgență Tg. Jiu, la Spitalul Orășenesc Rovinari și la UPU Spital Craiova. Misiunea e în dinamică. Datele se mai pot modifica.

Știrea inițială: Ministerul Sănătății a fost anunțat despre o defecțiune la instalația de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești. Din primele informații primite, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen.

A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI. Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La nivelul județului Gorj a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin două autospeciale pentru transport victime multiple și patru ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen.

Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse: ISU MH - 3 ambulanțe SMURD ISU HD - 1 autospecială pentru transport victime multiple ISU DJ - 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD ISU VL - 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD. Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen.

Misiunea este în desfășurare.

Sursa foto: ISU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri